חודש ינואר הגיע לקיצו בשוקי המניות והרבה משקיעים נושמים לרווחה. החשש מהאטה בסין, הקריסה במחירי הנפט לשפל של 12 שנה והתחזיות להעלאת הריבית בארה"ב, הובילו לפתיחה סוערת במיוחד של 2016 וחודש ינואר ייזכר כאחד הגרועים ביותר בהיסטוריה.
בחודש החולף הפחד עורר את ה"דובים" בבורסות העולם, כאשר הבורסה בסין צללה בשיעור דו ספרתי ונכנסה באופן רשמי לשוק דובי. במדד ה-S&P 500 לפחות כ-40% מהמניות עתידות לחתום את החודש עם ירידות של כ-20% ומעלה מהשיא הקודם שלהן.
הבורסה בסין אומנם קפצה היום ביותר מ-3%, אך מדד ה-CSI נפל בכ-22.6%, כאשר גם מדד ה-CSI 300 נפל בשיעור דומה מתחילת השנה.
גם הבורסה ביפן, הכלכלה החזקה באסיה, השיגה ביצועים מאכזבים. היום הבנק המרכזי היפני שיגר "בזוקה" והפתיע את השווקים כאשר הכריז על ריבית פקדונות שלילית, מהלך שמוביל לעליות חדות בכל השווקים, אך מתחילת ינואר מדד הניקיי 225 היפני השיל מערכו כ-8%.
למרות התנודתיות והחשש מפני קריסת מחירי הנפט, בורסת לונדון נפגעה פחות. מדד הפוטסי השיל מערכו כמעט 5% מתחילת השנה, הרבה פחות ממדד הדאקס הגרמני שנפל בכ-10% בינואר, זאת בעיקר בשל העובדה כי סין היא יעד היצוא המרכזי של גרמניה. מדד הקאק הצרפתי איבד מערכו כ-6.5% החודש, כאשר גם היצואנים הצרפתים נפגעו מההאטה בסין.
ומה לגבי הבורסות בארה"ב? מדד ה-S&P 500 איבד מערכו כ-7% מתחילת השנה, כאשר מניות הטכנולוגיה נפלו בחדות והובילו את מדד הנאסד"ק לירידה של כ-10% השנה.
בישראל, המדדים המובילים ירדו עד כה באופן מתון למדי ביחס לשוקי ההון בעולם. מדד המעו"ף ומדד ת"א 100 ירדו בשיעור של 5% מתחילת השנה, בעוד מדד ת"א נפט וגז ירד בכ-8%.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.