הדולר המשיך להיחלש גם היום (ו') מול השקל, בהמשך ישיר למגמה אתמול. שערו היציג של המטבע האמריקאי נקבע על 3.883 שקלים, ירידה של 0.66%. האירו איבד 0.54% ושערו היציג נקבע על 4.345 שקלים.
משקיעי המט"ח כעמיתיהם בשוקי המניות, האג"ח והסחורות, ממתינים לפרסום דוח התעסוקה האמריקאי לחודש ינואר, ב-15:30 שעון ישראל. על פי התחזיות, קצב יצירת המשרות הואט דרמטית ל-192 אלף משרות חדשות בינואר, לעומת 292 אלף משרות בדצמבר אשתקד. שיעור האבטלה צפויה להישאר ללא שינוי - 5%.
שוק העבודה המתאושש היה אחד הפרמטרים העיקריים להעלאת ריבית בארה"ב בשלהי 2015, לראשונה מזה כעשור. על רקע הטלטלה העזה בשווקים הפיננסיים בתחילת 2016, מעניין יהיה לבחון את ההשפעה על שוק העבודה ועל יכולת או רצון המעסיקים להרחיב העסקת עובדים. מכל מקום, המשקיעים ינסו להבין מהדוח האם פניו של הפדרל ריזרב להעלאה נוספת כבר בחודש הבא, או שהבנק המרכזי יחליט להמתין.
בהתייחס לשוק המט"ח, כותבים כלכלני בנק לאומי בסקירה השבועית כי "הפער בין הריביות המוניטאריות של ארה"ב ושל ישראל עשוי להתרחב מעט במהלך שנת 2016. ייתכן שפער זה יביא לעלייה בתנודתיות שער החליפין. אנו ממליצים על חשיפה מט"חית בתיק ההשקעות באמצעות אחזקות באפיק המנייתי והקונצרני בחו"ל ללא גידור החשיפה המטבעית. יחד עם זאת, נציין כי בטווח הקצר, השקל עשוי לרשום תיסוף במידה ותחול רגיעה בשוקי ההון".
בבנק אגוד משרטטים גבולות גזרה טכניים לצמד דולר- שקל, עם נקודות תמיכה ב-3.8 ו-3.75 שקלים לדולר ונקודות התנגדות ב-4.01 ו-4.05 שקלים לדולר.
[לפורטל הפיננסי][לאתר המט"ח]
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.