נעילה שלילית באירופה; "הסיכונים לכלכלה הגלובלית נותרו בעינם"

מגמה שלילית בנפט ובוול סטריט ■ עונת הדוחות נמשכת - אליאנץ ירדה בחדות לאחר שפספסה התחזיות

בורסות אירופה / צילום: רויטרס
בורסות אירופה / צילום: רויטרס

בורסות אירופה ננעלו היום (ו') במגמה שלילית, במקביל לירידה במחירי הנפט ובמדדים בניו יורק. 

 

בזירת המאקרו בארה"ב התפרסם היום מדד המחירים לצרכן לחודש ינואר, שנותר ללא שינוי, כאשר הצפי המוקדם היה לירידה של 0.1% במדד. מדד הליבה (להוציא מחירי מזון ואנרגיה) עלה ב-0.3%, לעומת הצפי לעלייה של 0.2%. מדובר בעלייה החדה ביותר במדד הליבה מאז אוגוסט 2011, מה שעשוי לסמן מגמה של עלייה בלחץ המחירים, שתאפשר לפדרל ריזרב להתקדם עם תוכנית העלאת הריבית שלו.

לורטה מסטר, נשיאת הפדרל ריזרב בקליבלנד, הביעה היום תמיכה בהעלאה מדורגת של הריבית, ואמרה כי "הכלכלה תעבור את הטלטלה בשווקים ואת הנתונים החלשים".

בין המניות שריכזו היום עניין: אליאנץ דיווחה על עלייה של 3.2% ברווח התפעולי ב-2015. התוצאות פספסו את צפי האנליסטים.

מניית Aegon ירדה, למרות שהחברת הביטוח ההולנדית דיווחה על עלייה של 20% ברווח הנקי ברבעון הרביעי ב-2015.

יום המסחר בבורסות אסיה ננעל במגמה שלילית, לאחר ירידות בוול סטריט אתמול. גם הנפט נסחר כאמור בירידות של כ-1.9% חוזה ברנט נסחר ברמה של 33.6 דולר לחבית. 

 

מחירי הנפט עדיין במוקד. אתמול פורסם נתון המלאי הממשלתי בארה"ב, שהראה גידול במלאי של 2.1 מיליון חביות בשבוע שעבר, לשיא של 504.1 מיליון חביות. מנגד, המוסד הפרטי אמריקן פטרוליום פרסם היום הודעה הפוכה, שלפיה המלאי ירד ב-3.3 מיליון חביות.

עוד בעניין הנפט, סוכנות AFP דיווחה אתמול כי שר החוץ של סעודיה אמר כי מדינתו לא מוכנה לקצץ את התפוקה.

כלכלני בנק לאומי מציינים בסקירתם השבועית כי השבוע חלה רגיעה בשווקים הגלובליים, ומחירי נכסי הסיכון עברו ככלל לעליות שערים. עליות אלו באו על רקע נתוני מאקרו חיוביים בארה"ב, שהפיגו במידה מסויימת את החששות שכלכלת ארה"ב עלולה לגלוש למיתון. כמו כן השפיעה לחיוב עליה במחיר הנפט.

יחד עם זאת, "הסיכונים לכלכלה הגלובלית נותרו בעינם. מבין מכלול הגורמים המעיבים בנקודת הזמן הנוכחית על שוקי ההון, הסיכון של התפתחויות שליליות בכלכלה הסינית עדיין נראה כמהותי ביותר. הירידה החדה במחירי האנרגיה בשנתיים האחרונות, והזעזועים שירידה זו גורמת הן ברמת הפירמות והן ברמת המדינות, צפויים אף הם להמשיך ולהעיב על השווקים בעתיד הנראה לעין". 

מחירי האג"ח הממשלתי בעולם רשמו ירידות, במקביל לרגיעה בשוק. "גם לאחר מהלך זה, מחירי אגרות אלו נמצאים עדיין ברמה גבוהה מאוד. אנו ממליצים לשמור על מח"מ בינוני-קצר בתיקי ההשקעות, תוך מתן עדיפות לאג"ח קונצרני על אג"ח ממשלתי בחו"ל", מציינים בלאומי. 

בטוקיו בלטו מניות היצואניות הגדולות, ביניהן ניסאן, טויוטה וסוני, בירידות של 3% עד 3.5%.