המסחר בוול סטריט ננעל היום (ו') במגמה מעורבת, אך בסיכום שבועי המניות רשמו את העליה החדה ביותר עד כה השנה. המסחר בניו-יורק התנהל היום על רקע ירידות שערים שחתמו את המסחר בבורסות אירופה ומגמה שלילית גם במסחר בנפט, שירד אל מתחת ל-30 דולר.
בזירת המאקרו התפרסם היום מדד המחירים לצרכן לחודש ינואר, שנותר ללא שינוי, כאשר הצפי המוקדם היה לירידה של 0.1% במדד. מדד הליבה (להוציא מחירי מזון ואנרגיה) עלה ב-0.3%, לעומת הצפי לעלייה של 0.2%. מדובר בעלייה החדה ביותר במדד הליבה מאז אוגוסט 2011, מה שעשוי לסמן מגמה של עלייה בלחץ המחירים, שתאפשר לפדרל ריזרב להתקדם עם תוכנית העלאת הריבית שלו.
לורטה מסטר, נשיאת הפדרל ריזרב בקליבלנד, הביעה היום תמיכה בהעלאה מדורגת של הריבית, ואמרה כי "הכלכלה תעבור את הטלטלה בשווקים ואת הנתונים החלשים".
מחירי הנפט עדיין במוקד, והוא ירד היום בבורסת הסחורות האמריקנית ב-3.7% אל מתחת ל-30 דולר לחבית. אתמול פורסם נתון המלאי הממשלתי בארה"ב, שהראה גידול במלאי של 2.1 מיליון חביות בשבוע שעבר, לשיא של 504.1 מיליון חביות. מנגד, המוסד הפרטי אמריקן פטרוליום פרסם הודעה הפוכה, שלפיה המלאי ירד ב-3.3 מיליון חביות.
עוד בעניין הנפט, סוכנות AFP דיווחה אתמול כי שר החוץ של סעודיה אמר כי מדינתו לא מוכנה לקצץ את התפוקה.
כלכלני בנק לאומי מציינים בסקירתם השבועית כי "הסיכונים לכלכלה הגלובלית נותרו בעינם. מבין מכלול הגורמים המעיבים בנקודת הזמן הנוכחית על שוקי ההון, הסיכון של התפתחויות שליליות בכלכלה הסינית עדיין נראה כמהותי ביותר. הירידה החדה במחירי האנרגיה בשנתיים האחרונות, והזעזועים שירידה זו גורמת הן ברמת הפירמות והן ברמת המדינות, צפויים אף הם להמשיך ולהעיב על השווקים בעתיד הנראה לעין".
ענקית הקמעונאות וול מארט הציגה אתמול תוצאות לרבעון האחרון וסגרה בירידה.
מניית פריגו הוסיפה לרכז עניין לאחר שאתמול רשמה ירידה חדה במחזור ער לאחר שפרסמה דוחות לרבעון האחרון.
גם סודהסטרים פרסמה דוחות אתמול ודיווחה על קיטון בהכנסות וברווח לעומת הרבעון הרביעי אשתקד - ההכנסות ירדו ל-112.9 מיליון דולר והרווח ירד ל-5 מיליון דולר.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.