המסחר בבורסות אירופה ננעל היום (ב'), יום המסחר הראשון של השבוע והאחרון של פברואר, במגמה מעורבת. במוקד המסחר נתוני האינפלציה של גוש האירו וצעדי הבנק המרכזי של סין.
באי פסגת ה-G20 שננעלה בשבת בשנחאי, שרי האוצר ונגידי הבנקים המרכזיים החשובים בעולם, הסכימו להשתמש "בכל הכלים - מוניטריים, פיסקליים ומבניים, אינדיבידואלית או באופן קולקטיבי" על מנת להשיג את היעדים הכלכליים, בעודם מציינים סדרה של סכנות לכלכלה העולמית. עם זאת, שום בשורה קונקרטית לא יצאה מהכינוס.
בזירת המאקרו פורסם היום מדד המחירים לצרכן לחודש פברואר, שהצביע על עלייה של 0.3% מתחילת השנה, אך ירד ב-0.2% בשיעור שנתי.
האינפלציה הנמוכה היא אחד הגורמים המרכזיים שמשפיעים על החלטות הריבית והמדיניות המוניטארית של הבנק המרכזי האירופי. ה-ECB צפוי להתכנס ב-9-10 במארס לפגישה בת יומיים, בסיומה יחליט האם להרחיב את תוכנית ההקלה הכמותית במסגרתה הוא רוכש כ-60 מיליארד אירו מדי חודש עד מארס 2017. מריו דראגי, נגיד הבנק, אמר בעבר שהוא לא יהסס לפעול אם התנאים הפיננסים יחמירו.
נתון נוסף שמשפיע על השווקים הוא צעד עליו הכריז הבנק המרכזי הסיני לאחר שעות המסחר בבורסות אסיה. הבנק המרכזי בסין חתך את דרישת רזרבות ההון של הבנקים ב-0.5% וזאת במטרה להמריץ את פעילות האשראי במדינה ולהרגיע את המשקיעים.
מניית Morrisons זינקה לאחר שרשת הסופרמרקטים הבריטית חתמה על הסכם עם אמזון לאספקת מזון טרי וקפוא ללקוחות אמזון בבריטניה.
באסיה ננעל המסחר במגמה שלילית, כשבורסת שנחאי נפלה בחדות.
על פי מספר הערכות, התאוששות שוק הנכסים הסיני הוא אחד הגורמים המרכזיים ללחץ בשוק המניות המקומי, כאשר פעילים מוכרים מניות על מנת לרכוש נכסים, דוגמת נדל"ן.
"השוק מאוד מורכב עכשיו", ציין כריס צ'וי מ-Quam Asset Management. "אני חושב שהבעיה הולכת אחורה עד ליסודות. בשוק הסיני הממשלה מפעילה יותר מדי מניפולציות, ולא נותנת למעשה לשווקים לשקף ערכים אמיתיים". עם זאת, צ'וי מעריך כי יש מספר סקטורים מעניינים בסין, דוגמת ביטוח וטכנולוגיה.
[לפורטל הפיננסי][לבורסות בעולם]
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.