בקשתו החוזרת של אברהם וולך למינוי מפרק לחברת אור סיטי נדל"ן "נולדה בחטא ועוון", וכל תכליתה היא לנסות לקבל מבית המשפט גושפנקא והכשר, כחותמת גומי, למהלך פסול ונפסד של וולך ובאי-כוחו, עורכי הדין אבנר כהן ואלעד עפארי, אשר פועלים למרבה הצער בצוותא בניסיון להתחמק מהסכמות מפורשות כנאמנים כלפי החברה, זאת תוך איום וניסיון סחיטת חברת אור סיטי נדל"ן - כך טוענת ענבל אור בתגובה שהגישה הבוקר (ה') לבקשתו המחודשת של נושה החברה אברהם וולך למינוי מפרק זמני לחברת אור סיטי נדל"ן.
מנגד, וולך טוען בתגובה לדברים אלה, בין היתר, כי אור לא מתייחסת בתגובתה לשאלה המרכזית בדבר כושר פירעונה של החברה לעמוד בהתחייבויותיה, וכי החברה לא הציגה כל מידע על מצבה הפיננסי לאחר דחיית הבקשה למינוי המפרק.
בית המשפט הורה לאור להגיב לתשובתו של וולך עד מחר (ו') בשעה 11:00.
מדובר בסיבוב שני בבקשת הפירוק שהוגשה נגד חברת אור סיטי נדל"ן על-ידי וולך. כשבוע לאחר שבית המשפט המחוזי בתל-אביב קבע כי עוד לא התגבשו התנאים לפירוק קבוצת החברות בבעלות יזמת הנדל"ן ענבל אור, חידש הנושה וולך, שהגיש את בקשת הפירוק הראשונה נגד ענבל אור לאחר מעצרה המתוקשר בחשד לעבירות מס לפני כשבועיים, את בקשתו למינוי מפרק זמני לחברה, ובית המשפט הורה לאור להגיב לבקשה.
בבקשתו המקורית טען וולך כי שילם לאור סיטי נדל"ן מקדמה בסך 400 אלף שקל עבור רכישת דירה בתל-אביב; ואולם, לדבריו, לאחר התשלום התברר לו כי הדירה כבר נמכרה לאדם אחר - ולמרות זאת כספו לא הוחזר לו. יום לאחר שהגיש את הבקשה המקורית הודיעו אור ו-וולך במשותף לבית המשפט כי ענבל אור העבירה לידיו צ'ק בגין סכום ההחזר המגיע לו, ועל כן ביקשו יחד למחוק את הבקשה.
ואולם, ביממה שלאחר הגשת בקשת הפירוק ביקשו 7 נושים של חברת אור סיטי נדל"ן להתטרף להליך הפירוק, ובית המשפט דן בבקשות במאוחד. לאחר דיון דחה סגן נשיא בית המשפט המחוזי, איתן אורנשטיין, את הבקשה למינוי מפרק זמני, תוך שהוא קובע כי לא הוכח בשלב זה כי החברה חדלת פירעון.
בבקשה החדשה שהגיש למינוי מפרק זמני לחברה, טוען וולך שוב כי החברה חדלת פירעון ואינה יכולתה לעמוד בהתחייבויותיה הכספיות, כאשר הפעם בקשתו מבוססת על דרישתה של אור סיטי נדל"ן כי ישיב לחברה את הצ'ק שהועבר לו במסגרת הסיבוב הראשון של הליך הפירוק.
עוד לטענתו, ענבל אור אף הודתה בכך שהחברה חדלת פירעון במכתבים ששיגרה אליו בימים האחרונים, במסגרתם טענה כי העברת הצ'ק אליו מהווה "העדפת נושים פסולה" - מונח הלקוח מעולם חדלות הפירעון.
בתגובה שהגישה אור לבית המשפט, טוענת יזמת הנדל"ן כי החזרת הצ'ק התבקשה בהתאם להסכמות בין הצדדים ולהוראות בית המשפט. לטענתה, במסגרת הבקשה המשותפת למחיקת הפירוק הוסכם בין הצדדים כי הצ'ק הבנקאי יוחזק בנאמנות על-ידי באי-כוחו של וולך, שישמשו כנאמנים עבור החברה ועבור וולך יחד, ויעבירו את ההמחאה לפירעון רק אם תיק הפירוק יימחק באופן מוחלט - מה שלא קרה. בנסיבות אלה, נטען, על-פי ההסכמות בין הצדדים היה על הנאמנים להשיב את הצ'ק לידי החברה.
אור מוסיפה כי בשבוע שעבר, במסגרת החלטתו, דחה השופט אורנשטיין את הבקשה למינוי מפרק זמני בלבד, אך לא מחק את תיק הפירוק, ואף הורה על המזכירות לקבוע בו מועד לדיון. בנסיבות אלה, נטען, היה על הנאמנים המחזיקים את הצ'ק שהועבר לטובת וולך להשיבו לידי אור סיטי נדל"ן.
עוד טוענת אור כי לא רק שהנאמנים לא פעלו כך ובכך הפרו את ההסכמות המפורשות שנחתמו, אלא ש"הנאמנים ניסו להלך אימים על החברה והודיעו כי אם וככל שהחברה תעמוד על דרישתה להשבת ההמחאה לידיה, תוגש בקשה חדשה למינוי מפרק זמני לחברה - פשוט לקרוא ולא להאמין".
אור מאשימה את עורכי הדין כהן ועפארי במצב זה, וטוענת כי "לא נחטא למציאות אם נאמר כי 'המבקשים' האמיתיים שעומדים מאחורי הבקשה הם בעצם באי-כוח המבקש, קרי הנאמנים".
לטענתה, החברה, אשר ראתה בהודעת הנאמנים כאיום וכניסיון לסחוט ממנה כספים שלא כדין, לא נכנעה ללחץ הפסול שהופעל עליה, ועמדה על דרישתה להשבת ההמחאה לידיה, ללא כל דיחוי.
מחול השדים סביב ענבל אור וקבוצת החברות בבעלותה נפתח עם מעצרה של אור בחודש שעבר לאחר חקירה סמויה של מספר חודשים, שנערכה על-ידי חקירות מכס ומע"מ בירושלים, בשיתוף משרד מע"מ ומס קנייה תל-אביב, בחשד להעלמות מס המיוחסות לה ולסמנכ"ל הכספים של קבוצת ענבל אור. החשדות נגד אור כוללים הוצאת חשבוניות כוזבות והעלמת עסקאות בהיקף של עשרות מיליוני שקלים, שאור ביצעה לכאורה באמצעות החברות שבבעלותה. עוד חשודה אור בשיבוש הליכי משפט ובהשמדת ראיות.
בימים אלה מתייצבת אור 3-4 פעמים בשבוע במשרדי החקירות של רשות המסים בירושלים, להמשך חקירותיה. כפי שפורסם ב"גלובס", תחילה ביקשה היזמת לזרז את החקירה ולקיימה באינטנסיביות ככל שניתן, אף אם יידרש ממנה להגיע מדי יום למשרדי רשות המסים, ואולם בשל המצב הכלכלי והמשפטי שאליו נקלעו החברות שבבעלותה, בקשת הפירוק שהוגשה ודרישות גוברות של ספקים, רוכשי דירות ובנקים להחזר כספים ממנה - אור נאלצת לבקש דחיות של חקירות מעת לעת, וחוקריה נענים לבקשותיה בחיוב.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.