יצרנית המשקאות והמזון קרור , שבשליטת רוני גת ושלמה רודב, סיכמה את 2015 עם קפיצה של 43% ברווחיה ל-87 מיליון שקל. קרור פועלת בעיקר בייצור ושיווק משקאות קלים באמצעות החזקה של 70% בחברת יפאורה (המשווקת את המותגים תפוזינה, ספרינג, שוופס, קריסטל, מי עדן ועין גדי), וכן בתחום הצ'יפס והירקות הקפואים באמצעות חברת תפוגן (38%). הקבוצה מעסיקה כיום כ-850 עובדים.
בסיכום שנתי קרור שמרה על יציבות בהכנסותיה (במגזר המשקאות, תפוגן אינה מאוחדת בדוחות) שהצטברו ל-913 מיליון שקל, וגם שורת הרווח הגולמי שלה נותרה ללא שינויים מהותיים, ברמה של 403 מיליון שקל. מימוש קרקע בחיפה תמורת כ-17 מיליון שקל (חלק החברה) תמך בקפיצה של 19% ברווח התפעולי, שהגיע ל-146 מיליון שקל והשתרשר לשורה התחתונה. בסיכום הרבעון הרביעי מציגה קרור שיפור של 6% בהכנסות שהגיעו ל-205 מיליון שקל, ובעקבות מימוש הקרקע הרווח הנקי שלה זינק ביותר מפי 2 והגיע ל-40 מיליון שקל.
קרור גם מעדכנת בדוחות על השפעת הסדר הנושים ברשת קמעונאות המזון מגה, בגינה ביצעה החברה הפרשה של קרוב ל-1 מיליון שקל. בקרור מציינים כי במהלך חודש אוקטובר החברה הפסיקה לספק למגה את מוצריה.
שיאן השכר של קרור הוא רוני גת, מבעלי השליטה בחברה, שעלות העסקתו כמנכ"ל ויו"ר יפאורה-תבורי ויו"ר דירקטוריון יפאורה הגיעה ל-4.6 מיליון שקל. שותפו של גת לשליטה, שלמה רודב, הסתפק ב-1.4 מיליון שקל בתפקידו כיו"ר קרור בהיקף משרה של 50%-60%.
מהדוחות עולה עוד כי רווחי תפוגן ל-2015 נשחקו בכ-9% לסך של 18 מיליון שקל. בקרור מדגישים את ההרעה הצפויה בתנאי השוק של תפוגן, לאחר שבתחילת החודש הודיעו שר האוצר ושר החקלאות על יישום תוכנית הכוללת בין היתר פתיחת מכסה פטורה ממכס של 10,000 טונות יבוא ישל רקות קפואים עד סוף השנה, 4,500 טונות מהן של טוגני צ'יפס. בקרור מציינים כי "החברה אינה יכולה להעריך בשלב זה את השפעת המהלך, אך ברור כי הוא צפוי להשפיע לרעה באופן מהותי על תוצאות הפעילות העסקית של תפוגן". בקרור מוסיפים כי "שיעור המכס כיום מהווה חסם ליבוא מוצרי מזון קפוא מחו"ל, והורדתו תשפיע לרעה על פעילות הקבוצה".
סכסוך משפטי סביב תפוגן
תפוגן נחשבת כיום לאחת מהשחקניות העיקריות בתחום הצ'יפס הקפוא בישראל. כאמור, קרור מחזיקה כיום ב-38% מתפוגן, לצידן של חברת יבולים של משפחת שרון (36%) וחברת תופאפ של קובי פורת (26%). בין הצדדים קיים סכסוך משפטי שהחל בעקבות ניסיון של קרן ההשקעות קדמה להשתלט על תפוגן אשתקד, עם הצעה לרכישת מניות יבולים ותופאפ תמורת כ-158 מיליון שקל - הצעה ששיקפה לתפוגן שווי של כרבע מיליארד שקל.
הצעתה של קדמה נתקלה בהתנגדות מצידה של קרור, שהודיעה כי בכוונתה לחסום את העסקה באמצעות מימוש זכות סירוב שיש לה, והצדדים נקלעו למחלוקת שהתגלגה לביהמ"ש. שרון ותופאפ הגישו תביעה נגד קרור בבקשה להצהיר כי היא גרמה להכשלת המכירה, וקרור מנגד הגישה תביעה בדרישה לאכוף את זכות הסירוב שלה. בהמשך התעוררה מחלוקת נוספת בנוגע לחלוקת דיבידנד בהיקף של 35 מיליון שקל מתפוגן, בה מעוניינות יבולים ותופאפ בעוד שקרור מתנגדת לחלוקה. הצדדים ממתינים להכרעת ביהמ"ש.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.