חברת חשמל גדולה מגרמניה תערוך תחרות סטארט-אפים בישראל

חברת RWE הגרמנית מעוניינת להשקיע בטכנולוגיות ישראליות שיגדילו את היצע המוצרים שלה ללקוחותיה ברחבי אירופה, בעיקר בתחומים של לוגיסטיקה, מסחר וקמעונאות וכלכלה שיתופית

סטארט אפ / צילום: / א.ס.א.פ קרייטיב
סטארט אפ / צילום: / א.ס.א.פ קרייטיב

חברת RWE הגרמנית, ספקית החשמל והאנרגיה השלישית בגודלה באירופה, מכריזה לראשונה על תחרות סטארט-אפים בישראל. ענקית האנרגיה, אשר נסחרת לפי שווי של כ-7 מיליארד דולר, מעוניינת להשקיע בטכנולוגיות ישראליות שיגדילו את היצע המוצרים שלה ללקוחותיה ברחבי אירופה, בעיקר בתחומים של לוגיסטיקה, מסחר וקמעונאות וכלכלה שיתופית. היזמים שיזכו ייקחו חלק בתוכנית החדשנות של החברה ויתחילו בשיתוף פעולה עם החברה ולקוחותיה.

לפני שנה בדיוק נחשף ב"גלובס" כי RWE מחפשת להשקיע בטכנולוגיות ישראליות במסגרת מהלך אסטרטגי להרחבת פעילותה בעולם. זאת באמצעות השקעה של עשרות מיליוני אירו בשנה באיתור טכנולוגיות שיאפשרו לה לתת ערך מוסף ללקוחותיה. בנוסף לישראל, מחפשת החברה להשקיע גם בעמק הסיליקון שבקליפורניה.

כעת, שנה אחרי שנכנסה לישראל מזמינה החברה יזמים ישראלים, בכל שלבי הפיתוח, להגיש את מועמדותם לתחרות שבסופה ייקחו חלק בתוכנית החדשנות של החברה בגרמניה. התוכנית תכלול גישה ל-23 מיליון בתי אב ועסקים אותם משרתת החברה ברחבי אירופה. בשבוע הבא ייערך במתחםSOSA בתל אביב אירוע בו יימסר מידע על התחרות ותיפתח ההרשמה ליזמים.

"זו הזדמנות פז בשביל יזמים ישראלים להשתלב בפעילות החדשנות של אחת החברות הגדולות באירופה", אומר ל"גלובס" מיקי שטיינר, מנהל הנציגות הישראלית שלRWE . לדבריו, "RWE עוסקת אמנם באנרגיה, אבל הטכנולוגיות שהיא מחפשת הן טכנולוגיות מגוונות שיסייעו לה להיות תחרותית בעולם הדיגיטלי. טכנולוגיות שהן מעבר ל'אזור הנוחות' שלנו, מעבר לתחום העיסוק העיקרי שלנו".

שטיינר מסביר, כי אחד התחומים בהם מעוניינת החברה להשתלב היא כלכלה השיתופית או צריכה שיתופית. מדובר במודל שמאפשר לאנשים לשתף את המוצרים והשירותים שבבעלותם עם אנשים אחרים. "אובר שיבשה את שוק המוניות והשכרת הרכב למרות שאין בבעלותה ולו רכב אחד, ו-Airbnb שיבשה את עולם המלונאות בלי להחזיק אף מלון. אנחנו מחפשים את האובר וה- Airbnb הבאים".

נציין, כי על פי ניתוח של חברת PwC היקף הכנסות הכלכלה השיתופית ב-2013 עמד על כ-15 מיליארד דולר והוא צפוי לצמוח בשיעור שנתי ממוצע של כ-30% עד 2025.