נעילה מעורבת בבורסות אירופה; רוסיה הותירה הריבית על כנה

מגמה חיובית בוול סטריט ■ הבנק המרכזי הרוסי: הראלי בנפט "לא צפוי להחזיק מעמד", זאת, על רקע עודפי ההיצע הנמשכים בשוק העולמי, חזרתה של איראן לשווקים וההאטה בקצב הצמיחה בסין ■  כלכלני לאומי: מבין מכלול הגורמים המעיבים בנקודת הזמן הנוכחית על שוקי ההון, הסיכון של התפתחויות שליליות בכלכלה הסינית נראה כמהותי ביותר

בורסות אירופה / צילום: רויטרס
בורסות אירופה / צילום: רויטרס

בורסות אירופה ננעלו היום במגמה מעורבת לאחר ירידות קלות בפתיחה. הנפט עבר להיסחר בירידות בעוד המסחר בוול סטריט מתנהל בעליות.

 

הבנק המרכזי של רוסיה הותיר היום את שיעור הריבית במדינה על 11% והזהיר כי סיכוני האינפלציה נותרו "גבוהים" וכי הראלי בנפט "לא צפוי להחזיק מעמד". זאת, על רקע עודפי ההיצע הנמשכים בשוק העולמי, חזרתה של איראן לשווקים וההאטה בקצב הצמיחה בסין.

"הבדלי המדיניות בין הבנקים המרכזיים הפכו למסוכנים בתקופה האחרונה וכל התחזקות נוספת של הדולר על רקע המשך התאוששות בכלכלה האמריקאית תעיק על הכלכלה העולמית". כך כותבים כלכלני חברת שרודרס בסקירה שפרסמו.

השבוע החליטו חברי "ועדת השווקים הפתוחים" של הפד להותיר את הריבית ללא שינוי וקבעו כי הכלכלה האמריקאית עדיין עומדת בפני סיכונים רבים, כשמחירי הנפט ימשכו את האינפלציה כלפי מטה בטווח הקצר. שוק העבודה צפוי להמשיך להתחזק.

בפדרל ריזרב מעריכים כי הריבית תגיע בסוף 2017 לרמה של 1.9% ובסוף 2018 לרמה של 3%, כשבנקודת השיא היא תגיע לרמה של 3.3%. זאת, לעומת היעד הקודם שהיה לריבית מקסימלית של 3.5%. הצמיחה השנה צפויה לעמוד על 2.2% לעומת התחזית הקודמת שצפתה צמיחה של 2.4%.

 

בורסות אסיה נסחרו היום (ו') במגמה מעורבת, כשבורסת טוקיו נסחרת בירידות זה היום הרביעי ברציפות על רקע חוזקת הין מול הדולר. מנגד, טוקיו והונג קונג רשמו עליות.  

 

מחירי הנפט העולים תומכים בשוקי המניות. אתמול קפץ חוזה WTI מעל רף 40 הדולר לחבית והיום הוא נסחר בעלייה של כ-1.7% סביב 40.9 דולר לחבית.

כלכלני לאומי מציינים בסקירתם השבועית כי החלטות הריבית בארה"ב וביפן (השבוע) ובאירופה (בשבוע שעבר) היו במוקד תשומת הלב של השווקים. במבט כולל, מהודעות הריבית עולה שהמדיניות המוניטארית בשווקים העיקריים תוסיף להיות מרחיבה מאוד בטווח הנראה לעין, כאשר קצב העלאות הריבית בארה"ב צפוי להיות מתון מאוד בהשוואה להעלאות ריבית בעבר.

הבנק המרכזיים בארה"ב ובאירופה אמנם עדכנו כלפי מטה את תחזיות האינפלציה והצמיחה לשנת 2016, אולם גם בהתחשב בכך, נתוני המאקרו בכלכלות אלו עודם מצביעים על קצב צמיחה חיובי. מבין מכלול הגורמים המעיבים בנקודת הזמן הנוכחית על שוקי ההון, הסיכון של התפתחויות שליליות בכלכלה הסינית נראה כמהותי ביותר, מציינים בלאומי.

מניות היצואניות הגדולות ביפן רשמו ירידות חדות למדי, ביניהן טויוטה מוטור, ניסאן מוטור והונדה מוטור.

באוסטרליה רשמו מניות של חברות הכרייה הגדולות עליות, בהובלת BHP ביליטון שזינקה ביותר מ-4%.