בצל בריסל: מגמה מעורבת בסיום המסחר בוול סטריט

פיגועי טרור שאירעו היום בבלגיה גרמו ל-34 הרוגים ■ בורסות אירופה סגרו בעליות למרות מתקפת הטרור ■ הנפט סגר מעל 41 דולר לחבית והדולר התחזק ■ מאקרו: מדד מנהלי הרכש בסקטור הייצור טיפס ל-51.4 נק' ■ אפל מרכזת עניין

בורסה / צילום: רויטרס
בורסה / צילום: רויטרס

עצבנות נרשמה היום (ג') בוול סטריט שבסופו של יום המדדים סגרו במגמה מעורבת. המסחר התנהל תחת הצל הכבד של מתקפת הטרור בבלגיה. עצבנות נרשמה גם במסחר בנפט כשמחיר חבית סגר ברמה הגבוהה מ-41 דולר. המשקיעים התמקדו בנוסף בנתוני מקרו ודוחות כספיים. אתמול ננעל המסחר בעליות קלות, זה היום השביעי ברציפות ולאחר שביום שישי המדדים המובילים מחקו את הירידות שנרשמו מתחילת השנה.

 

כאמור אירועי הטרור בבלגיה העיבו על השווקים. שני פיצוצים אירעו הבוקר בנמל התעופה בבריסל, בירת בלגיה, כאשר שעה לאחר מכן דווח על פיצוץ באזור המטרו של בריסל, ב-Maalbeek. מדובר באזור בו שוכנים מוסדות של האיחוד האירופי. בלגיה העלתה את רמת הכוננות לגבוהה ביותר. אזור המטרו נסגר לתנועה, נמל התעופה פונה והטיסות לבריסל הוסטו ממסלולן. לפי הדיווחים, כ-14 אנשים נהרגו בפיצוצים בשדה התעופה ועוד 20 לפחות נהרגו במטרו. ראש ממשלת בלגיה הנחה את הציבור "להימנע מתנועה" ברחובות.

"התגובה בטווח הקצר לפיגועים בבלגיה תהיה יציאה של המשקיעים מסקטור התעופה, התחבורה והתיירות ומעבר לנכסים בטוחים יותר כגון הדולר", אמר בוב פארקר, אנליסט בכיר בקרדיט סוויס. האירו נחלש לאחר הפיגועים בכ-0.2% ונסחר מול הדולר סביב 1.12 דולרים לאירו. המסחר בבורסות אירופה התנהל בירידות.

 

ירידות נרשמו במחירי הנפט  וה"זהב השחור" סגר ברמה הגבוהה מ-41 דולר לחבית.

בזירת המאקרו פורסם היום מדד מנהלי הרכש בתחום הייצור (קריאה ראשונית) שרשם קריאה של 51.4 נקודות במארס, מתחת לצפי בשוק שעמד על קריאה של 51.6 נקודות אך מעל הקריאה הקודמת שעמדה על 51 נקודות. במקביל פורסם מדד הייצור של ריצ'מונד, שזינק בחודש החולף לרמה של 22 נקודות, בעוד בשוק ציפו לקריאה שלילית של 1- נקודות.

מניות התעופה והתיירות כדוגמת דלתא איירליינס  ואמריקן איירליינס  עמדו במוקד בעקבות הפיגוע בבריסל. בבורסות אירופה מניית ריינאייר ו-KLM רשמו ירידות חדות.

נייק , רד האט  ו-Krispy Kreme דווחו היום על תוצאותיהן.

אפל השיקה אתמול את האייפון SE, סמארטפון עם מסך קטן יותר בגודל של 4 אינץ' ומחיר מוזל שמתחיל ב-399 דולר בארה"ב. המטרה של אפל היא לכבוש קהלים חדשים, בעיקר בשווקים המתעוררים, בעוד היא ניצבת בפני האפשרות שמכירות האייפון יירדו השנה לראשונה בהיסטוריה של החברה.

בתוך כך, בברקליס העניקו לאפל המלצת "משקל יתר" ומחיר יעד של 142 דולר, פרמיה של כ-34%.

ג'נרל אלקטריק  חתמה על מזכר הבנות על הממשלה הקובנית ובכוונתה למכור למדינה הסוציאליסטית ציוד בתחומים שונים כגון אנרגיה, תעופה ורפואה. אתמול, נזכיר, נשיא ארה"ב ברק אובמה ביקר בקובה לראשונה מזה עשרות שנים.