ועדת הכלכלה של הכנסת אישרה היום (ג') לקריאה שנייה ושלישית את ההצעה הממשלתית לתקן את חוק השידור הציבורי הישראלי, כך שרשות השידור תיסגר, ותאגיד השידור הציבורי החדש יתחיל לפעול ב-30 בספטמבר 2016 - ולא בסוף החודש הנוכחי, כמתוכנן בחוק.
במהלך הדיון, אותו הוביל יו"ר הוועדה ח"כ איתן כבל באופן תקיף, אושר הסעיף השנוי במחלוקת, לפיו התאגיד החדש יוכל לרכוש שידורים בענייני היום במיקור חוץ לתקופה מוגבלת של שנתיים, ואילו החדשות בתאגיד יישארו בהפקה פנימית של השידור הציבורי. כמו כן, הוחלט כי ההתקשרויות לרכישת שידורים בענייני היום יהיו אך ורק באישור המועצה שאמורה לקום כבר בחודש אפריל, אם יאושר התיקון בקריאה שלישית.
כמו כן התקבלה הצעת אגודת העיתונאים שפורסמה אתמול לראשונה ב"גלובס", לפיה מנכ"ל התאגיד החדש אלדד קובלנץ יוכל להעסיק עד לספטמבר 2016 עד 600 עובדים, ולא 400 כפי שקובע החוק כיום. מספר עובדי רשות השידור שייקלטו בתאגיד החדש עד יום התחילה יעמוד על 450 או 51% מעובדי התאגיד החדש, לפי הגבוה מביניהם. למורת-רוחו של קובלנץ, מספר זה לא יכלול את עובדי הטלוויזיה החינוכית, והם ייחשבו כעובדים חדשים בתאגיד החדש.
באשר לטלוויזיה החינוכית, זו תמשיך להוות גוף נפרד מהתאגיד עד לשנת 2018, אז תיסגר, ותחתיה יקום ערוץ ילדים ונוער במסגרת התאגיד. עם זאת, החל מספטמבר 2016, תחדל החינוכית להפיק תוכניות אקטואליה ותתמקד בהפקת תכנים לילדים ונוער.
ח"כ רועי פולקמן (כולנו) הזהיר כי אם האוצר לא יסייע בעניין השכרת מבנה לתאגיד השידור בהר חוצבים שבירושלים עוד השבוע, ייאלץ התאגיד לצאת למודיעין. ח"כ כבל גיבה את דבריו.
עם האישור פנה כבל לנציגי האוצר ומשרד התקשורת ואמר להם: "אל תהיו אלה שבסוף יגרמו, חס וחלילה, לפירוקו של המהלך הגדול הזה. זה כבר לא קונספירציה על התערבות ראש הממשלה או התערבות כזו או אחרת - השתדלנו והעברנו את התיקון הזה בקולות האופוזיציה, ואני לא אאפשר להעלות את ההצעה להצבעה במליאה עד שהעניינים הכספיים מול האוצר לא ייפתרו".
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.