התנודתיות בתשואות בשוקי ההון באפיקים השונים, בארץ ובעולם, שפגעה ברווחי ההשקעות של הפניקס , והגדלת עתודות של כ-222 מיליון שקל, הובילו את קבוצת הביטוח שבשליטת קבוצת דלק של יצחק תשובה להציג ירידה של כ-48% ברווח הנקי ב-2015, לכ-261 מיליון שקל. בשקלול רווחי השקעה שנזקפו לקרנות הון, הרווח הכולל של הקבוצה ירד בכ-19% לסך של כ-360 מיליון שקל.
לצד הירידה ברווחים מהשקעות, הפניקס, בניהול אייל לפידות, נהנתה ברבעון הרביעי ב-2015 מרווח כולל לאחר מס חד פעמי של כ-119 מיליון שקל, כתוצאה מ"שינוי המדיניות החשבונאית בנושא מדידת נדל"ן לשימוש עצמי, ממדידה על בסיס עלות מופחתת למדידה על בסיס שווי הוגן". מדובר למעשה ברווח מהערכת שווי שנעשתה ל"בית הוורד" בגבעתיים, שבו ממוקמים משרדי הפניקס.
רווח זה קיזז חלק מחיזוק העתודות על ידי הפניקס, ובמקביל רווחי החברות המוחזקות גדלו ברבעון הודות ל"שערוך נכסי נדל"ן שלהן בארץ ובחו"ל".
אלו הובילו לקיטון המתון יחסית ברווח הכולל של הקבוצה. כך, ברבעון הרביעי השיגה הפניקס כמעט את כל הרווח הכולל השנתי שלה, עם רווח כולל רבעוני של כ-347 מיליון שקל, לעומת רווח כולל של כ-93 מיליון שקל שרשמה ברבעון המקביל ב-2014. ללא שקלול רווחי השקעה שנזקפו לקרנות הון, הציגה הפניקס רווח נקי רבעוני של כ-212 מיליון שקל - גידול של כ-55%.
החברה הציגה גידול בפרמיות שגבתה בשלל תחומי הביטוח, בדגש על ההכנסות מהפרמיות בניכוי מה שהועבר החוצה למבטחי המשנה, לצד הפסד בתחום הרכב רכוש. כמו כן, בדוחותיה מציינת הפניקס כי "שנת 2015, וכן התקופה עד למועד פרסום הדוח השנתי, התאפיינו בשורה של רפורמות ושינויים רגולטוריים משמעותיים בתחומי הביטוח השונים... להערכת החברה, הכנסות הגופים המוסדיים ובכללם הקבוצה עלולות להיפגע כתוצאה מכך". נזכיר כי בשנתיים האחרונות ניסתה קבוצת דלק למכור את מניות השליטה בהפניקס לשלושה גופים זרים, מארה"ב ומסין, מבלי שמגעים אלה הבשילו לכדי עסקה. כיום, השליטה בחברה עודנה עומדת למכירה.
ירידה של 9% ברווחי אקסלנס
בית ההשקעות אקסלנס, שהפניקס מחזיקה בכ-90% ממניותיו, סיכם את 2015 עם רווח של כ-77 מיליון שקל, ירידה של כ-9% ביחס ל-2014. זאת, תוך קיטון בהכנסות מתעודות הסל ועלייה בהוצאות שיווק, תפעול, הנהלה וכלליות. בבית ההשקעות מציינים כי "אקסלנס שם לו למטרה להיכנס באופן משמעותי יותר לתחום האשראי (הממסדי ו/או הקמעונאי)".
מדוחות הפניקס ניתן ללמוד על תוצאות החברות המוחזקות: חברת הדיור המוגן "עד 120" רשמה ב-2015 רווח של כ-68.6 מיליון שקל; קניון מול הים באילת רשם רווח שנתי של כ-41.6 מיליון שקל וחילק לכל בעלי המניות בו דיבידנד של כ-31.5 מיליון שקל; חברת סליקת האשראי גמא הניבה רווח שנתי של כ-22.6 מיליון שקל; סוכנות הביטוח אגם לידרים הרוויחה 37.1 מיליון שקל וסוכנות שקל - 13.1 מיליון שקל.
קיטון ברווחי הראל
קבוצת הראל, שבשליטת משפחת המבורגר, דיווחה בימים האחרונים כי סיכמה את 2015 עם ירידה של כ-28% ברווח הכולל, שהסתכם בכ-381.2 מיליון שקל (הרווח הנקי גדל בכ-22% לכ-455.6 מיליון שקל). הרווח הכולל של הראל ברבעון הרביעי הסתכם בכ-231 מיליון שקל - גידול של 225% ביחס לרבעון המקביל ב-2014. עוד הודיעה הראל על חלוקת דיבידנד בהיקף כ-107 מיליון שקל.
תוצאות הפניקס ב-2015
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.