הנפט המשיך לצלול וירד היום בלמעלה מ-2% לרמה של כ-38.5 דולר לחבית. הסיבה לירידות החדות במחירי הנפט נעוצה בחששות המשקיעים מפני חוסר הסכמה באופ"ק מה שיביא להמשך העלייה בהיקפי ההפקה ולמרות שהביקושים גדלים קצב ההפקה עדיין גבוה ותומך במחירים נמוכים.
יש לציין כי בחודשים האחרונים עלה מחיר הנפט בכ-45% ונראה שגם מימוש רווחים של משקיעים פיננסים גורם ללחץ שלילי על מחירי החוזים העתידיים.
בסך הכל, מצוטטים אנליסטים בוול סטריט, מחירי הנפט לא ישארו נמוכים לנצח ונראה כי בטווח הארוך המחירים ישובו לעלות. כאן המקום להדגיש כי באופן פרדוקסלי לטווח ארוך המדינות המפיקות נפט מעוניינות במחירים נמוכים וזאת בשל העובדה כי משתלם פחות, במחירי נפט נמוכים כאלה, לפתח את שוק תחליפי הנפט ורק לאחרונה הוקפא פרויקט גדול באוסטרליה של הפקת גז טבעי.
השאלה הגדולה היא כמה זמן יוכלו המדינות המפיקות נפט למשוך ברמות מחירים כאלה, רוסיה שכלכלתה נשענת בחלקה הגדול על נפט בנתה את תקציב 2016 על תחזית מחירים של 50-55 דולר לחבית ומחירים נמוכים בלמעלה מ-10 דולר לחבית גורמים לה לגירעון משמעותי שגובה מחיר כבד מהכלכלה המקומית. לקלחת הזו יש להוסיף את איראן שחוזרת חזרה למשחק אחרי שהסנקציות הכלכליות שהוטלו עליה מוסרות והיא זקוקה מאוד למטבע זר כל אלה תומכים יוצרים אנדרלמוסיה במדינות המפיקות נפט כשאינטרסים נוגדים משחקים ברקב המדינות הגדולות.
מדינות המפרץ לעומת רוסיה ואיראן מעוניינות לשמור על מחירים נמוכים כדי לזרוק החוצה מהמשחק את יצרניות תחליפי הנפט וככה להבטיח לעצמן את השליטה בשוק האנרגיה לשנים רבות, לאלה יש לצרף את ארה"ב שהמשחק הכלכלי מרכזי בכל הנוגע למדיניות החוץ שלה והיא מעוניינת באמצעות מחירי נפט נמוכים לפגוע הן בדאע"ש שמתקיים הודות לנפט מוברח והן ברוסיה שעדיין מחזיקה בחלקים מאוקראינה שנכבשו שלא בהתאם לחוק הבינלאומי.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.