הסכם להקפאת התפוקה שעשוי להיחתם ביום ראשון הקרוב בדוחא בירת קטאר, לא יוביל לאיזון במחירי הנפט, שהחלו להתייצב בכל במקרה בשבועות האחרונים. כך לפי דוח שפרסמה היום (ה') סוכנות האנרגיה הבינלאומית (EIA).
רוסיה, סעודיה, קטאר ועוד 12 יצואניות נפט גדולות נפגשות ביום ראשון במטרה לנסות ולגבש הסכם שיוביל להקפאת תפוקת הנפט וזאת במטרה לייצב את מחירי הנפט. עם זאת, בסוכנות האנרגיה הבינלאומית טוענים כי גם אם ייחתם הסכם, הוא כלל לא יוביל לשינוי בביקוש או בהיצע של הנפט בטווח הקרוב."רוסיה וסעודיה כבר מפיקות נפט בקצב שקרוב לשיא", מציינים בסוכנות האנרגיה.
סעודיה הפיקה נפט בקצב של 10.2 מיליון חביות ביום בחודש מארס, ירידה של כ-30 אלף חביות אך עדיין קרוב מאוד לרמות השיא. בסך הכל, תפוקת הנפט של המדינות החברות באופ"ק ירדה ב-90 אלף חביות בחודש מארס לרמה של 32.47 מיליון חביות ביום. זאת בעיקר בשל ירידה בתפוקה בניגריה ועיראק.
מחוץ לאופ"ק, תפוקת הנפט של רוסיה הגיעה לשיא של 30 שנה במארס, לרמה של 10.9 מיליון חביות ביום. עם זאת, ההיצע בארה"ב וסין ירד בצל ירידה מחירי הנפט שהובילה לצניחה בהשקעות בתחום.
סוכנות האנרגיה מעריכה כי תפוקת הנפט של המדינות שאינן חברות באופ"ק, תרד ב-710 אלף חביות ביום ל-57 מיליון חביות ביום עד תום השנה. לגבי ההיצע העולמי, בסוכנות האנרגיה מעריכים כי הוא נחתך ב-300 אלף חביות ביום במארס לרמה של 96.1 מיליון חביות.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.