המשנה למנכ"לית לאומי דני צידון פורש מתפקידו בגלל חוק שכר הבכירים

פרופ' צידון פורש מתפקידו לאחר 12 שנים בבנק לאומי ■ עלות העסקתו של צידון ב-2015 הסתכמה ב-4.8 מיליון שקל ■ בין היתר, צידון הקים את חטיבת שוקי ההון בבנק ■ רוסק עמינח: "הוא תמיד האיש הנכון במקום הנכון"

דני צידון / צילום: תמר מצפי
דני צידון / צילום: תמר מצפי

לאחר פרישתו של מנכ"ל בנק הפועלים ציון קינן, עוד בכיר במערכת הבנקאות פורש מתפקידו על רקע החוק להגבלת שכר הבכירים במערכת הפיננסית.  פרופ' דני צידון, המשנה למנכ"ל לאומי, הודיע הבוקר (ה') על פרישה מתפקידו לאחר 12 שנים בבנק, מתוכן 10 שנים כחבר בהנהלת הבנק. 

"החלטתי לפרוש נובעת מאופן חקיקת חוק שכר הבכירים. חוק זה שעל סבירותו תעיד ההיסטוריה של ישראל בשנים הקרובות משדר מסר, שהוא נורא בעיניי, כאילו המערכת הפיננסית הינה אויב הציבור ולכן היא מותרת בפגיעה", מנמק פרופ' צידון את החלטתו. "מערכת פיננסית איתנה, מקצועית וחדשנית הינה תנאי לקיומה של כלכלה בריאה וצומחת. מערכת כזו לא תצמח בערוגת החוק הנוכחי", הוא הוסיף.

בין היתר, צידון, פרופ' לכלכלה הקים את חטיבת שוקי ההון בבנק, יזם את לאומי טק, ושימש כיו"ר לאומי פרטנרס. עלות העסקתו של צידון ב-2015 הסתכמה בכ-4.8 מיליון שקל כאשר מרכיב השכר לבדו עמד על כ-1.6 מיליון שקל.

 

מנכ"לית הבנק רקפת רוסק עמינח אמרה: "פרופ' דני צידון הוא תמיד האיש הנכון במקום הנכון עם החכמה, המסירות , היצירתיות, ההבנה העסקית והניסיון הייחודי שלו. אין ספק שתרומתו של פרופסור צידון לקבוצת לאומי הינה מכרעת.ניסיתי להניא אותו מהחלטתו אך לצערי מאמציי לא צלחו. בשמי ובשם הנהלת לאומי אני מודה על שותפותו בעשייה ייחודית ארוכת שנים בבנק לאומי ועל תרומה מכרעת להצלחותיו של הבנק".

ההודעה של פרופ' צידון מגיעה כאמור על רקע פרישתו של מנכ"ל בנק הפועלים ציון קינן בשלהי חודש מארס. אומנם קינן לא ציין את הסיבה הרשמית לעזיבתו אך ההודעה המפתיעה הגיעה ימים ספורים לאחר שאושר בכנסת החוק להגבלת שכר הבכירים במערכת הפיננסית, לסכום של עד פי 44 משכר העובד הזוטר באותה חברה ולרף מקסימלי של 2.5 מיליון שקל בשנה לכל היותר. בשנת 2015 השתכר קינן 7.9 מיליון שקל. בכל שנותיו כמנכ"ל קיבל קינן שכר בעלות כוללת של 71.1 מיליון שקל. החוק להגבלת שכר הבכירים במערכת הפיננסית אף מגביל את חישוב השכר לפיצויים ועל כל קיימות הערכות לפיהן קינן, כמו גם צידון, הזדרזו לפרוש מתפקידם לפני כניסת החוק לתוקף בעוד פחות מחצי שנה. כעת עולה השאלה האם שורה של בכירים נוספים במערכת הפיננסית ימהרו גם לפרוש?