המפרק: יותר מ-600 משפחות נפגעו מקריסת אור סיטי

לגבי פרויקט "אור בירדן" בר"ג, עו"ד איתן ארז טוען כי ענבל אור לקחה 100 אלף שקל "דמי רצינות" מיותר מ-140 רוכשים פוטנציאליים, כשבפועל היו בפרויקט 55 דירות בלבד

ענבל אור ואיתן ארז / צילומים: שלומי יוסף ותמר מצפי
ענבל אור ואיתן ארז / צילומים: שלומי יוסף ותמר מצפי

עו"ד איתן ארז, המפרק הזמני של קבוצת אור סיטי נדל"ן של ענבל אור, טוען בדוח מיוחד שהגיש היום (ה') לבית המשפט המחוזי בתל-אביב כי מספר המשפחות שנפגעו מקריסת החברה מוערך ביותר מ-600. 

המפרק טוען עוד כי בפרויקט "אור בירדן" ברמת-גן לבדו "נמכרו" לפחות 146 הבטחות לזכויות, ונגבו מהנפגעים ששילמו דמי הצטרפות בגין פרויקט זה בסך 14.6 מיליון שקל לפחות, אשר לא ידוע היכן הופקדו. 

בנוגע לדירה ברחוב שוסטקוביץ בתל-אביב, שאותה שכרה ענבל ואשר עו"ד ארז טוען כי עזבה אותה במצב נורא, כותב המפרק הזמני בדוח היום: "מצלמות הביטחון במעגל סגור בנכס נתלשו ממקומן, כמו גם טלוויזיות שהיו במקום והותירו חורים בקיר. ציוד קבוע של המושכר כמו כיריים חשמליות ווילונות יוקרתיים נעלם. בעל הנכס טוען כי הכיריים החשמליות שנלקחו ממנו הותקנו על-ידי החייבת בדירה ברחוב הל"ה בגבעתיים אליה פלשה. כמו כן נתלש מארון החשמל בנכס ציוד הטלוויזיה במעגל סגור אשר שייך למושכר. ודוק, עסקינן בבית חכם, והמערכת הושחתה לגמרי. חלק מדלתות החדרים בבית נותקו ממקומם, חלקם על-ידי שבירת צירי הדלתות. לטענת בעל הנכס, הנזק שנגרם לדירה לרבות חובות חשמל וארנונה עולה על 100,000 שקל".

בנוגע לפרויקט "אור על הפארק" ברמת-גן כותב המפרק הזמני: "לענבל אור זכות לדירה בקומה 26 (דירה מספר 99) ולדירה בקומה 12 (דירה מספר 48) בפרויקט.

"בנוגע לדירה 99: דירה גדולה בשטח של 250 מ"ר בתוספת 200 מ"ר מרפסות. לטענת דיירי הפרויקט, הגברת ענבל אור דרשה להכניס לדירה שינויים רבים מאוד, שעלותם 1-2 מיליון שקל. לטענת הדיירים, הם אישרו לקבלן המבצע, חברת מצלאווי, לבצע את השינויים הללו על-מנת שלא לעכב את המשך בניית הפרויקט, ואולם הגברת ענבל אור לא שילמה בגין השינויים הללו. עניין זה יתברר בעתיד. שוויה של הדירה יכול שיהא ניכר, וייתכן שיעלה על 7 מיליון שקל, אם וכאשר הדירה תיבנה בסטנדרט גבוה. בגין דירה זו קיים חוב לבנק לאומי בסך של 3 מיליון שקל, וכן קיימת בבנק לאומי מסגרת אשראי לא מנוצלת בסך של 400,000 שקל נוספים". 

המפרק הזמני ממליץ "להוציא למכירה באופן מיידי את שתי הדירות במצבן AS IS, על-מנת שקונים חיצוניים ייכנסו בנעלי הגברת אור וימשיכו את השלמת הבנייה מהר ככל שניתן". המפרק מעיר כי כל עוד לא נמכרו הדירות, הן צוברות חובות לוועד הדיירים וריביות לבנק. 

המפרק הזמני מבהיר כי יגיש בימים הקרובים בקשה למימוש זכויות אור סיטי וענבל אור בפרויקט "השניים" ברחוב ארלוזורוב 13 ב' ברמת-גן. לטענת המפרק, פרויקט זה תקוע בגלל שאין סיכוי שבנק ירושלים ייתן מימון לאור סיטי נדל"ן. בפרויקט "השניים" מעורבות 45 משפחות. 

על פני 47 עמודים מפרט עו"ד ארז מגוון רחב ביותר של הפרות לכאורה של חברת אור סיטי נדל"ן וענבל אור בפרויקטים השונים שהובילו. עם זאת, נראה כי פרויקט "אור בירדן" (הירדן 91-93 ר"ג) הוא גולת הכותרת בכל הנוגע להפרות אלה.

מדובר בפרויקט תמ"א 38/2, שבו בעלי הקרקע מיוצגים בידי משרד עו"ד הרצוג, פוקס, נאמן. כותב המפרק הזמני: "הפרויקט שתוכנן, אילו הייתה נרכשת הקרקע, הנו הריסה של המבנה הקיים ובנייה מחדש תוך איחוד חלקות ובניית בנין בן 55 יחידות דיור... לאחר בחינת המסמכים הרבים, ברור כי למעשה לא נחתם הסכם עם בעלי הקרקע!... הקרקע לא נרכשה, והאופציה פקעה. בין לבין שיווקה החייבת והחברה שבפירוק דירות רעיוניות בפרויקט וגבתה מרוכשים שונים דמי הצטרפות בסך 100,000 שקל כל אחד. 

"החברה שיווקה בשלב ראשון 33 דירות בפרויקט וגבתה דמי הצטרפות בסך 100,000 שקל מכל אחד. דהיינו, 3.3 מיליון שקל אשר יועדו לבעלי הקרקע אך 'נבלעו' בקופת חברת אור סיטי נדל"ן. ודוק, עסקינן ברוכשים שלא ביטלו את הצטרפותם לפרויקט. מעבר לכך, אצל המפרק הזמני התקבלו פניות רבות נוספות ביחס לפרויקט זה.

"מסתבר כי החברה שיווקה את הפרויקט הנ"ל באופן אינטנסיבי ל-113 רוכשים נוספים (פרט ל-33 שצוינו לעיל), אשר שילמו כל אחד דמי הצטרפות בסך 100,000 שקל ואשר ביטלו לפני מספר חודשים את הצטרפותם לפרויקט וביקשו לקבל את כספם בחזרה. לאמור, החברה חייבת מעבר ל-3.3 מיליון שקל לעיל, סך של 11.3 מיליון שקל נוספים לרוכשים אשר ביטלו את הצטרפותם לפרויקט ולא קיבלו את כספם בחזרה".

 

להורדת קובץ וורד: המפרק הזמני על נכסי ענבל אור - הדוח המלא