נאמני רשת מגה מסרבים לחשוף את 3 ההצעות הכספיות שקיבלו לרכישת הרשת בסוף השבוע האחרון. לדברי עו"ד אהוד גינדס, אחד הנאמנים, ההצעות בסבב הנוכחי גבוהות מההצעות שהתקבלו בסבב הקודם, שעמדו על 120-160 מיליון שקל בלבד. בכוונת הנאמנים לדווח על פירוט ההצעות לבית המשפט רק בעוד כמה ימים.
הצעה אחת התקבלה מאיש העסקים מוטי בן-משה, שבעבר הציע מתווה לרכישת מגה, שהשורה התחתונה שלו היא שאחרי העמידה בהתחייבויות של החברה-האם, אלון רבוע כחול, ישולמו 8 מיליון שקל בלבד תמורת הרשת. כפי הנראה, בן-משה הגיש הצעה משופרת. לדברי הנאמנים, הצעתו של בן-משה מותנית בין היתר באישור הסדר נושים ברבוע כחול.
הצעה נוספת הגיש רמי לוי, בעלי רשת רמי לוי שיווק השקמה. בעבר הוא הציע 120 מיליון שקל תמורת הרשת, והצעתו זוכה להתנגדות של הממונה על ההגבלים העסקיים.
ההצעה השלישית היא של האחים אילן וששי שבע, מבעלי חברת ביכורי השדה דרום.
איש העסקים אלי להב, שקיבל פניות הן מבן-משה והן מהאחים שבע להצטרף אליו, עדיין מתלבט. היום (א') הוא אמר ל"גלובס" כי הוא "עדיין לא מגובש. אם יתאים לי המחיר שבו יזכו, אכנס. איך שאני חושב על זה, אני לא עוצם עין בלילה, כי בכל זאת יש אחריות כבדה. בינתיים היו כמה לילות שנרדמתי. מצד שני, זה מגרה אותי, כי זה המקצוע שלי. בינתיים לא קיבלתי החלטה, ואני יודע שברגע שאקבל החלטה להצטרף - אני כבר לא אישן".
"ברור שההחלטה שקיבלנו אז היא החלטה נכונה", אמר עו"ד גינדס לגבי החלטת הנאמנים לדחות בשעתו את כלל ההצעות שהתקבלו לרכישת הרשת. לדבריו, "ההצעות שונות ממה שקיבלנו בעבר. קיבלנו הצעות, חלק מחייבות בחינה והערכה של סיכויים וסיכונים. נעשה השוואה, ולאחר מכן נראה מה עושים. בשבוע האחרון הגענו למכירות של 52 מיליון שקל. זה משהו שלא עשו כאן שנים. החברה הפסידה 20 מיליון שקל בחודש, עכשיו היא מאוזנת ומרוויחה".
- למה להסתיר את ההצעות מהעובדים שממתינים בדריכות לדעת מה יעלה בגורל פרנסתם?
"קודם נלמד את ההצעות. לא יקרה שום דבר אם יידעו את הדברים עוד יום או יומיים".
גינדס הוסיף כי "כל האפשרויות פתוחות", ובכללן גם האפשרות שהנאמנים יערכו התמחרות בין המציעים. לדבריו, הנאמנים רוצים שהרוכש יתחייב להעסיק את עובדי מגה בהסכם קיבוצי, והם מוכנים לבוא לקראת הרוכש בתשלומים.
בהודעה לבית המשפט שמסרו היום הנאמנים, נכתב כי הם "לומדים את ההצעות ונוקטים הליכים משלימים הנדרשים להבשלת הליכי המכר - קבלת הבהרות, השלמות, שיפורים וכיוצא באלה. על-פי טבעם, הליכים אלה מנוהלים בדיסקרטיות, ודוח מפורט יוגש עם השלמתם".
בדוח האחרון שהגישו הנאמנים לבית המשפט, הם הצביעו על מעבר הרשת לרווח תפעולי, אם כי נמוך במיוחד. ביחס לטענות של רבוע כחול נדל"ן כי החברה-האחות לשעבר לא קיבלה את כל תשלומי השכירות ממגה, אמר גינדס: "שילמנו להם את השכירות. הם ניסו לקחת משהו שלא מגיע להם".
יו"ר ועד עובדי מגה, אייל אלי, אמר ל"גלובס": "אנחנו שמחים שלא מכרו את החברה קודם לכן בנזיד עדשים, והראיה היא שמוטי בן-משה הצטרף כקונה. נאמר לי שתהיה התמחרות. אנחנו מבקשים בעלים שיישארו ברשת למשך שנים, ולא יעשו אקזיט ויברחו אחרי שנתיים-שלוש. יחד עם שכר הדירה שחלקו עדיין מופקע, הצלחנו לאזן את החברה".
- יש לכם עדיפות לאחד מהמציעים?
"העדיפות היא לקונה שיכבד את ההסכמים הקיבוציים של העובדים. היו לנו הסתייגויות בעבר, אבל המסרים שלנו נקלטו בצד השני. היו מועמדים שרצו לקנות את המכרז ולהכתיב תנאים שלפיהם הוותק של עובדי מגה לא יוכר להם כשייקלטו אצל הרוכש, קרי ללא קרן השתלמות".
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.