בורסות אירופה סגרו היום (ב') במגמה מעורבת, ברקע לעלייה של כ-2% במחיר הנפט . מגמה מעורבת חתמה הבוקר גם את היום הראשון למסחר בבורסות אסיה, בעוד החוזים העתידיים מאותתים על יציבות בוול סטריט. המשקיעים באירופה ממתינים היום לתוצאות הפגישה של שרי האוצר של גוש האירו שצפויה להתקיים אחה"צ כדי לדון במתן חבילת סיוע שלישית ליוון.
כאמור, תשומת לב המשקיעים באירופה תהיה נתונה היום לפגישה של שרי האוצר של הגוש. בפגישה שתתקיים אחה"צ ינסו הבכירים להעריך את מצבה של יוון בקשר לעמידתה ביעדים הפיסקליים שהוצבו וכן קביעת רפורמות חדשות. מוקדם יותר בבוקר, הפרלמנט היווני העביר בתקציב כמה רפורמות מס ופנסיה חדשות, וזאת כדי לעמוד בדרישות של גוש האירו, בתמורה לקבלת חבילת חילוץ שלישית בסך 86 מיליארד אירו.
הנפט טיפס, בין היתר על רקע שריפת הענק שמשתוללת בקנדה, מפיקת נפט גדולה. השריפה גורמת להפרעות קשות בהפקת הנפט במדינה.
הבורסה בסין נפלה בכ-2.8% בשל נתוני מאקרו מאכזבים: הייצוא מסין ירד בחודש אפריל ב-1.8% ל-172.7 מיליארד דולר, לאחר זינוק של 11.5% במארס.
עוד סימנים מדאיגים כי הכלכלה הסינית, הכלכלה השנייה בגודלה בעולם, נמצאת בהאטה. אתמול פורסם כי הייצוא מהמדינה ירד בחודש אפריל ב-1.8% ל-172.7 מיליארד דולר, לאחר זינוק של 11.5% במארס. הייבוא נפל ב-10.9% ל-127.2 מיליארד דולר.
הנתונים מצביעים על ביקושים חלשים לתוצרת סינית בעולם, ועל ביקושים נמוכים גם בסין עצמה. נראה כי מאמצי הממשל לאושש את כלכלת הענק לא מצליחים לעת אתה, בעוד סין רשמה ברבעון הראשון של השנה את קצב הצמיחה הנמוך ביותר מזה 7 שנים - 6.7%.
בורסות אסיה מגיבות לראשונה לדוח התעסוקה המאכזב שפורסם בסוף השבוע בארה"ב, עם קצב יצירת המשרות הנמוך ביותר מאז ספטמבר 2015 - 160 אלף משרות בחודש לעומת תחזית ל-200 אלף. מכל מקום, כעת מעריכים כי הפד יאט את קצב העלאת הריבית בארה"ב, במיוחד אל מול שוק עבודה לא יציב.
[לפורטל הפיננסי][לבורסות בעולם]
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.