שרון הולצמן (47) פרץ לתודעה הציבורית באמצע שנות ה-90 כזמר ומלחין מוכשר וכבסיסט של להקת הרוק "אבטיפוס". לאורך השנים הלחין הולצמן כמה שירים שהפכו ללהיטים מוכרים, ובהם את "בוקר טוב עולם" (יש ברבורים באגם) ואת השירים "אדום" ו"מאוד פרוע" שביצעה איגי וקסמן. אבל בשנה שעברה עבר שמו של הולצמן ממדורי התרבות להתנוסס במדורי המשפט והפלילים.
ב-2 במארס 2015 עצרה רשות ניירות ערך את הולצמן וחקרה אותו באזהרה בחשד כי ביצע עבירות של קבלת דבר במירמה ותרמית בניירות ערך, בכך שב-2012 הוא זייף כתבה שטען במירמה שפורסמה ב"גלובס", במטרה לשכנע את הציבור להשקיע בשותפות "גבעות עולם חיפושי נפט", כדי להשיג לעצמו רווחים אישיים.
הולצמן טען לחפותו, ואולם היום (ב') הגישה פרקליטות מחוז תל-אביב (מיסוי וכלכלה) לבית המשפט המחוזי בעיר כתב אישום נגד הולצמן שמייחס לזמר עבירה של הנעה בתרמית בניירות ערך ועבירת זיוף המשפיע על עסקאות.
על-פי כתב האישום, במהלך חודש דצמבר בשנת 2012 זייף הולצמן, כאמור, כתבה אינטרנטית של עיתון "גלובס" בדבר עסקה לרכישת חברת "גבעות עולם" על-ידי חברת גזפרום שצפויה להעלות את שווי החברה, וזאת בכוונה לרמות את קוראי הכתבה ולהניעם לרכוש את ניירות הערך של חברת גבעות עולם. הולצמן פעל להפצת הכתבה בפורומים כלכליים שונים.
שרון הולצמן
לטענת הפרקליטות, יום לפני פרסום הכתבה הכוזבת רכש הולצמן לחשבונו מעל 2 מיליון ערך נקוב במניית "גבעות עולם" בסך 100 אלף שקל, אותן מכר 5 ימים לאחר פרסום הכתבה ברווח של 2,000 שקל.
"'גלובס' הוא עיתון כלכלי יומי בישראל המספק לקוראיו מידע פיננסי על היום החולף", תיארה הפרקליטות את כלי התקשורת שאתם קוראים כעת בכתב האישום נגד הולצמן. "לעיתון 'גלובס' יש אתר אינטרנט הכולל חדשות ותכנים מעולם העסקים, וכן פורטל פיננסי, אפשרות לניהול תיק אישי וירטואלי וכלים פיננסיים למשקיעים בשוק ההון".
לפי האישום, "בשלהי שנת 2012 השתתף הולצמן בפורומים כלכליים שונים ובעיקרם בפורום 'ספונסר' שבו פעל הולצמן, לפי הנטען, באמצעות 3 שמות משתמש שונים, אותם גיבה ב-3 תיבות מייל שפעל באמצעותן מאותה כתובת IP אשר משויכת לו".
במקביל, טוענת הפרקליטות, סחר הולצמן בניירות ערך בבורסה מדצמבר 2009 ועד פברואר 2013. "ככלל, הנאשם מחזיק בניירות ערך לאורך מספר ימים ואינו פועל באופן רציף ובמסחר יומיומי. ביום 17 בדצמבר 2012 רכש הנאשם לחשבון זה ניירות ערך של גבעות עולם בסך של 100 אלף שקל".
בהמשך, כך מתאר כתב האישום, פעל הנאשם להפצת מידע חיובי כוזב ביודעו כי הוא אינו אמת, בכדי להניע אחרים לרכוש ניירות ערך של גבעות, ובכדי להשפיע על מחירי יחידות השתתפות גבעות בבורסה באמצעות זיוף כתבה והפצתה בפורומים כלכליים.
"במסגרת פעילותו התרמיתית שנועדה להפיץ מידע חיובי כוזב, זייף הנאשם באמצעות מחשבו האישי מסמך אשר נחזה להיות כתבה אינטרנטית של עיתון 'גלובס'. הנאשם הכתיר את הכתבה בכותרת 'רעידת אדמה: גזפרום הרוסית מציעה לרכוש את גבעות עולם', ותוכנה כלל נתונים פרי דמיונו של הנאשם בדבר הרכישה הצפויה. תוכן זה היה כוזב וממילא לא פורסם על-ידי 'גלובס'".
כתב האישום מפרט כיצד, לפי הנטען, בבוקר ה-18 בדצמבר 2012 העלה הולצמן לרשת דף אינטרנט ובו הכתבה המזויפת. "באותו היום, בין השעות 12:56-11:42, הפיץ הולצמן בפורומים השונים של אתר ספונסר, בעודו משתמש בשם "***", הודעות שונות בדבר הצעת הרכש השקרית הכוללות קישור לעמוד המזויף של אתר "גלובס", בו פורסמה לכאורה הכתבה; מלבד אתר ספונסר פעל הנאשם בפורומים כלכליים נוספים, תוך שהוא מפיץ הודעות שונות בדבר הצעת הרכש השקרית, ותוך שהוא נעזר בשמות משתמש שונים".
שרון הולצמן
לטענת הפרקליטות, הולצמן ביצע את כל שלבי הפעילות, תוך שהוא נעזר בתוכנות מחשב שונות והשתמש בשרת ייעודי המשמש לצורך הסתרת כתובות IP, כל זאת על-מנת להסוות את זהותו ופועלו.
עוד נטען כי כשעה לאחר פרסום הודעות הולצמן בפורומים השונים התגלה כי הן שקריות, והפרסומים הורדו מהאתר. בסמוך לאחר מכן ובמועד בלתי ידוע למאשימה, הסיר הולצמן בעצמו את הכתבה מהרשת. ב-19 בדצמבר מכר הולצמן את מלוא אחזקותיו בגבעות עולם תמורת 102,174 אלף שקל. בסיכומו של דבר, טוענת הפרקליטות, הולצמן הרוויח, כאמור, בסך-נכול כ-2,000 שקל באמצעות הזיוף והמירמה.
כתב האישום הוגש על-ידי עו"ד אלה בנישתי-בלפר ממחלקת ניירות ערך בפרקליטות מיסוי וכלכלה ונחקר על-ידי מחלקת חקירות מודיעין ובקרת מסחר ברשות ניירות ערך.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.