המסחר בבורסות אירופה ננעל היום (ג') במגמה מעורבת. עד שעות אחה"צ התנהל המסחר במגמה חיובית על רקע הזינוק במחירי הנפט ונעילה חיובית בוול סטריט אמש.
הנפט ממשיך לעלות ומתקדם לעבר רף ה-50 דולר לחבית. זאת על רקע סקירה שפרסם אתמול בנק ההשקעות גולדמן זאקס, שבה הוא העלה את מחיר היעד לחבית מ-45 דולר ל-50 דולר עד סוף שנת 2016 וכתב בסקירה שעודפי הפקת הנפט מגיעים לקיצם. העלייה במחירו מביאה גם לעלייה במחירי המתכת ולעלייה במניות של חברות כרייה וביניהן החברה Anglo American .
חברת התקשורת Vodafone דיווחה על רווח של 11.6 מיליארד ליש"ט ברבעון הראשון של השנה. מדובר בעלייה של 2.7% בהשוואה לתקופה המקבילה אשתקד.
חברת דירוג האשראי פיץ' פרסמה אמש דוח ובו המדינות שייפגעו בצורה הקשה ביותר במקרה שבו בריטניה תפרוש מהאיחוד האירופאי. בין המדינות - הולנד, אירלנד, מלטה וקפריסין. עוד נמסר מפיץ' כי יציאה של בריטניה מהאיחוד תפגע כלכלית בממלכה יותר מאשר באירופה.
באסיה ננעל היום במגמה חיובית במרבית הבורסות. מדד הניקיי היפני קופץ בכ-1% על רקע היחלשות הין מול הדולר.
המשקיעים בעולם עדיין חוששים לגבי קצב הצמיחה של סין, זאת בצל מספר נתונים מאכזבים שפורסמו השבוע בסקטור הסחר והייצור. מלבד סין, קיימת דריכות בשווקים לגבי שלושה אירועים מרכזיים שעשויים להשפיע על השווקים בטווח הקרוב: משאל העם בבריטניה לגבי הישארותה באיחוד האירופי בחודש הבא, החלטת הריבית של הפד גם היא בחודש יוני והבחירות לנשיאות ארה"ב בנובמבר.
"נראה שהשווקים נמצאים באופן יחסי ב'נקודה מתוקה' על רקע דולר חזק והתאוששות במחירי הסחורות", מציין אנגוס ניקולסון, אנליסט בחברת spreadbettor IG. "הרבה משקיעים צפו נסיגה בשווקים אך למרות הכל הם ממשיכים מעלה".
מניות האנרגיה באסיה מזנקות. נציין את וודסייד, Santos , אינפקס היפנית ו- S-Oil.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.