בשנות ה-60 של המאה ה-20 חנכה "מקורות" את "המוביל הארצי", שתכליתו העברת מים מצפון המדינה למרכז ולדרום הצחיח. בכך הוגשמה "תוכנית הפנטזיה" של מייסדי חברת המים הלאומית וקברניטי המדינה להשקיית הנגב והפרחת השממה.
עכשיו, בעיצומה של המאה ה-21, מקורות מגשימה חזון נוסף - הקמת מוביל ארצי חדש, שנותן מענה לבעיית המחסור במים. לא עוד העברת מים בכיוון אחד ממקורות המים המידלדלים של הכינרת, אלא הזרמת מים מותפלים ממקור בלתי נדלה במערב - הים התיכון - לכל הכיוונים על-פי הצרכים, באמינות וביעילות אנרגטית.
עד לאחרונה, כל שנה הופסק חלק שונה מהמוביל הארצי לצורך אחזקה למשך יותר מחודש ימים, וזאת מבלי שאף אחד מאיתנו הרגיש. עכשיו, הודות להקמתו של המוביל החדש, לא מופסקת הזרימה כלל לאורך כל המוביל, אלא פשוט מזרימים מים מצפון לדרום, ממערב למזרח ואפילו מדרום לצפון והכל בהתאם לנדרש.
הפרויקט אדיר-הממדים, שהוקם בהשקעה של 3 מיליארד שקל, מחבר את מתקני ההתפלה שהוקמו לאורך הים התיכון - מאשקלון ועד חדרה - למערכת המים הארצית, תוך שינוי תוואי עורקי המים הראשיים, בניית תשתיות ושילוב טכנולוגיות חדשניות.
הודות למוביל הארצי החדש שפועל מזה חצי שנה, רוב מי השתייה במדינה - כ-600 מיליון מ"ק מים בשנה - הם למעשה מים מותפלים ממתקני ההתפלה החדשים במערב המדינה.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.