בבנק לאומי ממשיכים היום (ו'), במסגרת הסקירה השבועית, להמליץ על חשיפה מנייתית ממוצעת בתיקי ההשקעות. "במבט קדימה צמיחה עולמית מתונה צפויה להביא לשיפור קל בלבד ברווחיות הפירמות במחצית השנייה של שנת 2016. למרות זאת, ולאור רמת התמחור הגבוהה בשאר אפיקי ההשקעה, האפיק המנייתי נותר אפיק מרכזי בתיק ההשקעות המומלץ", מסבירים כלכלני הבנק.
בלאומי מוסיפים כי נתוני המאקרו בארה"ב ובאירופה מצביעים על קצב צמיחה חיובי, גם אם מתון, כשקצב הצמיחה הגלובלי צפוי להסתכם השנה בשיעור דומה לזה של שנת 2015. בבנק מזהירים כי מבין מכלול הגורמים המעיבים בנקודת הזמן הנוכחית על שוקי ההון, הסיכון של התפתחויות שליליות בכלכלה הסינית נראה כמהותי ביותר. "הכרעות פוליטיות בבריטניה (משאל עם), ספרד (בחירות כלליות) ומאוחר יותר השנה בארה"ב, עשויות להיות במוקד תשומת הלב של המשקיעים בטווח הקצר, כמו גם שינויים בהערכות לגבי תוואי הריבית בארה"ב", נכתב.
בלאומי מעריכים בנוסף כי המדיניות המוניטארית בשווקים העיקריים בעולם תוסיף להיות מרחיבה מאוד בטווח הנראה לעין, כאשר קצב העלאות הריבית בארה"ב צפוי להיות מתון בהשוואה להעלאות ריבית בעבר. "ככלל, סביבת הריבית הנמוכה תורמת לגידול במינוף משקי הבית והפירמות, וכתוצאה מכך לעליה הדרגתית במכלול הסיכונים הפיננסיים. קצב האינפלציה העולמי צפוי לעלות בהדרגה, גם כתלות במחירי האנרגיה והסחורות", נכתב.
עבור משקיעים ספקולטיביים, ממשיכים בבנק להמליץ להגדיל את החשיפה לסחורות, כהשקעה ברמת סיכון גבוהה. המלצה זו באה על רקע התאמות שנעשות בצד ההיצע, במקביל לרמת מחירי הסחורות שעדיין נמוכה מאוד בהשוואה היסטורית.
בבנק אגוד מתייחסים לשוק המניות וממשיכים להעריך כי האפיק המנייתי צפוי להניב תשואה עודפת ללקוחות לאורך זמן, כאשר ההעדפה היא להשקעה סקטוריאלית תוך "תיבול" התיק בבחירה סלקטיבית של מניות.
בהתייחס לחשיפה הגיאוגרפית מומלצת חשיפה לארה"ב - 61%, אירופה - 20% כאשר אנגליה נכללת בתוך חשיפה זו, אסיה ללא יפן - 7% ויפן 12%. מומלצת בנוסף השקעה במניות גלובאליות בעלות תזרימי מזומנים יציבים.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.