"בקשת נאמן אג"ח ט' לפרק את חברת אי.די.בי פתוח ולמנות לה מפרק זמני, מבוססת על חוות דעת מופרכת שהגיש 'מומחה', שאינו אלא רו"ח צעיר וחסר ניסיון, אשר ניאות לשמש 'עט להשכיר'" - כך קובע בעלי אי.די.בי, איש העסקים אדוארדו אלשטיין, בתגובה שהגיש היום לביהמ"ש המחוזי בת"א לבקשת הפירוק שהגיש נאמן האג"ח.
את חוות הדעת חיבר עומר סרבינסקי מפירמת בייקר טילי, ולטענת אלשטיין מדובר ברו"ח חסר ניסיון (בעל ותק של כארבע שנים במקצוע), לא מוכר ושאינו יכול להיחשב כמומחה (בוודאי לא לצורך הליך כה מורכב כזה הנוכחי). "מדובר ב'מומחה להשכיר' שהיה נכון לכתוב ולומר הכל על מנת לקבל את התיק", אומר אלשטיין, ומונה מספר סיבות שלגישתו הביאו את המומחה להגיש חו"ד שגויה.
באמצעות בא כוחו, עו"ד איל רוזובסקי ממשרד מיתר ליקוורניק, מציין עוד אלשטיין כי "מדהים להיווכח כי בניגוד לנטען במפורש, בביטחון רב וללא כל סייג בבקשה, כאילו החברה חדלת פירעון, נאמן אג"ח ט' אינו תומך טענה זו בתצהירו ואינו מעז להצהיר כי החברה חדלת פירעון. יתרה מכך: אפילו ה'מומחה' שלו אינו טוען בחוות הדעת כי החברה חדלת פירעון, אלא הסתפק באמירה כי החברה מצויה ב'סביבה של חדלות פירעון'" - טענה שגם אותה מגדיר אלשטיין כ"מופרכת, מוטה וחסרת שחר".
ביום שלישי ייערך דיון בפני השופט איתן אורנשטיין בבקשת נאמן אג"ח ט' (האג"ח הארוכות של אי.די.בי) לפרק את החברה, לאחר שזו לא נענתה לדרישותיו השונות לשיפור תנאי המחזיקים בחודשים האחרונים. לבקשה, יש לציין, מתנגדים גם מחזיקי האג"ח הקצרות של החברה מסדרות ז' ו-י'.
"אין שום דמיון ל-2013"
בתשובתו מציין אלשטיין כי בעוד נאמן אג"ח ט' חש 'דז'ה וו' למצבה של אי.די.בי ב-2013, הרי שבפועל מצב החברה כיום שונה לחלוטין. "מצבה של החברה היום טוב אלפי (נכון יותר - מאות מיליוני) מונים ממצבה בשנת 2013", מציין אלשטיין ומונה את הגורמים הבאים לכך: 1. לחברה הון עצמי חיובי של 361 מיליון שקל (לעומת גירעון של כ-250 מיליון שקל בהון העצמי ב-2013); 2. לחברה יכולת עצמאית לגייס חוב שלא הייתה לה אז; 3. יש לחברה בעל שליטה 'חזק ותומך' שהזרים לה סכום 'חסר תקדים' של למעלה מ-2 מיליארד שקל בשנתיים האחרונות; 4. חובות החברה היום עומדים על כ-3.2 מיליארד שקל (לעומת כ-5.8 מיליארד שקל ב-2013), וזאת בשעה שמצבת נכסיה נותרה זהה; 5. תשואות אג"ח ט' עומדות היום על כ-13% (לעומת כ-56% ב-2013).
עוד מציין אלשטיין, כי אם ב-2013 העריך המומחה מטעם ביהמ"ש את שווי החברה בטווח שבין 870 מיליון שקל ל-1.1 מיליארד שקל, הרי שמאז היא לא מימשה אף לא נכס מהותי אחד, ובמקביל זרם לתוכה הון בהיקף של 2.5 מיליארד שקל. כך, שלפי חוות הדעת שאומצה על ידי ביהמ"ש, מציין אלשטיין כי שווי החברה היום אמור לנוע בטווח של 3.4-3.6 מיליארד שקל.
אלשטיין מדגיש כי הפעולה של נאמן אג"ח ט' מהווה נסיון סחיטה, שמובל בידי קרנות פרטיות ואגרסיביות, "שכל מטרתן לשפר את ערך איגרות החוב שבידיהן, ולו במחיר של גרימת נזק עצום לחברה ולבעלי השליטה בה".
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.