המסחר בבורסות אירופה ננעל היום (ד') במגמה מעורבת, בהמשך למגמה מעורבת עם נטייה לירידות שנרשמה בבורסות אסיה. מדד הדאקס ירד ב-0.82% והקאק ירד ב-0.67%, בעוד שהבורסה בלונדון ננעלה בעליות שערים קלה של 0.27%. המסחר בוול סטריט מתנהל היום בעליות שערים.
בשוק הסחורות, הנפט נסחר היום בעליות של יותר מ-1% כאשר הברנט מטפס מעל 52 דולר לחבית וה-WTI מעל 51 דולר לחבית. בשעה 17:30 פורסם הנתון השבועי של מלאי הנפט בארה"ב, שהצביע על ירידה של 3.2 מיליון חביות, בהתאם לצפי. נזכיר כי בשבוע שעבר נרשמה ירידה של 1.4 מיליון חביות.
נתוני סחר שפורסמו היום בסין מראים כי הכלכלה השנייה בגודלה בעולם ממשיכה לחרוק. במונחי דולר, הייצוא מסין ירד בחודש מאי ב-4.1% בחישוב שנתי, יותר מכפול מהירידה שנרשמה באפריל - 1.8%. הייבוא למדינה ירד ב-0.4%, שיפור משמעותי לאחר נפילה של 10.9% באפריל.
"אנחנו מדברים על התאוששות בצורת האות L", ציינה הבוקר ב-Noah Holdings, כלומר תקופה של ירידות חדות בשורה של נתוני מפתח כלכליים, ואז תקופה ארוכה של צמיחה אפסית.
ביפן תוקנה הבוקר קריאת התמ"ג לרבעון הראשון של השנה, עם צמיחה של 1.9% בחישוב שנתי ולא 1.7% כפי שדווח מוקדם יותר.
מכל מקום, גם במזרח עוסקים בשאלה לאן מועדות פניו של הפדרל ריזרב. אומנם החוזים מאותתים על סיכוי נמוך מאוד של העלאת ריבית כבר בשבוע הבא, אבל המשקיעים ינסו להבין האם פניו של הבנק המרכזי האמריקאי להעלאה כבר בחודש הבא - או שדוח התעסוקה האחרון דחה את המועד לחלק האחרון של השנה.
[לפורטל הפיננסי][לבורסות בעולם]
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.