המסחר בוול סטריט מתנהל היום (ה') בירידות שערים שנמחקו ככל שהתקדם המסחר עד שהשווקים בניו יורק סגרו כמעט ללא שינוי. ברקע, ירידה במחירי הנפט שהגיעו אתמול לשיא של החודשים האחרונים, ירידות שערים בבורסות אירופה ונעילה שלילית בבורסות אסיה. אתמול ננעל המסחר בוול סטריט בעליות שערים, כאשר מדד ה-S&P טיפס לשיא חדש בשנת 2016.
על רקע דוח תעסוקה חלש שפורסם השבוע, נראה כי הסיכויים להעלאת הריבית ביוני נמוכים מאוד. עם זאת, בשווקים עדיין מנסים להעריך לאן מועדות פניו של הפדרל ריזרב ומתי הוא יעלה את הריבית ב-2016, אם בכלל, וכמה פעמים. תשובה לכך עשויה להינתן כבר בחודש הבא, עם פרסום דוח תעסוקה עדכני ועם ישיבה נוספת של הפד שתיערך ב-15 ביוני.
כאמור, הנפט סגר בירידות. זאת, לאחר שאמש (ד') סגר בעליות של כ-2%, כאשר הברנט טיפס מעל 52.5 דולר לחבית וה-WTI טיפס מעל 51 דולר לחבית.
נגיד הבנק המרכזי האירופי מריו דראגי הזהיר היום מפני הנזק של ירידה בפעילות הכלכלית ובתפוקת הייצור. הוא קרא לממשלות באירופה לבצע רפורמות מקיפות כדי להתמודד עם ההאטה הכלכלית ולשנות את המדיניות הפיסקלית.
לוח המאקרו היה דליל היום והנתון המשמעותי היחיד שפורסם הוא דוח מבקשי דמי האבטלה השבועי. כך, נרשמו 264 אלף מבקשי דמי אבטלה חדשים השבוע, מספר נמוך מהצפי שעמד על 269 אלף מבקשים. בשבוע שעבר, נזכיר, עמד המספר על 267 אלף.
מניית גוגל ריכזה עניין לאחר שהחברה הודיעה שהיא תספק בעתיד אינטרנט אלחוטי מהיר, בהסתמך על טכנולוגיה זולה יותר מאשר כבל רשת.
כתוצאה מהירידה במחירי הנפט, מניות חברות האנרגיה המרכזיות נסחרו גם הן בירידות. נציין את Chesapeake .
המנייה של יצרנית הסליקה וריפון המשיכה לרכז עניין לאחר שאתמול צנחה ביותר מ-20%. זאת, לאחר שהחברה דיווחה על הכנסות ורווחים נמוכים מהצפוי ברבעון והורידה את תחזית הרווח השנתי שלה ל-1.85 דולר למנייה.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.