סייפ-טי דאטה מוזגה לשלד "מטרת מיזוג" שגייס כ-17.5 מ' ש'

חברת הסייבר הישראלית הצליחה להיכנס לבורסה בדלת האחורית

שלומי שני. יכניס את סייפ–טי בדלת האחורית? / צילום: אביב חופי
שלומי שני. יכניס את סייפ–טי בדלת האחורית? / צילום: אביב חופי

חברת הסייבר הישראלית סייפ-טי דאטה (Safe-T), שניסתה ללא הצלחה להפוך לחברה ציבורית באמצעות הנפקה ציבורית בבורסה בת"א, הצליחה בסוף השבוע שעבר להיכנס לבורסה בדלת האחורית. החברה השלימה מיזוג עם השלד הבורסאי "מטרת מיזוג", שהשליטה בו נרכשה לאחרונה במסגרת הסדר נושים, וביום חמישי דיווחה על השלמת הנפקה לציבור בהיקף של 16.2 מיליון שקל ברוטו.

קודם לכן השלימה החברה הנפקת זכויות במסגרתה קיבלה תמורה ברוטו של 1.4 מיליון שקל, שהזרימו לה בין היתר בעלי העניין: טכנופלס, יניר פרבר ואמיר גל-אור. השלמת המיזוג עם השלד "מטרת מיזוג" הותנתה בגיוס הון בהיקף של לפחות 17 מיליון שקל באמצעות הנפקת הזכויות וההנפקה לציבור, ונקבע כי במקרה שיגויסו פחות מ-13 מיליון שקל, דירקטוריון "מטרת מיזוג" יוכל להחליט שלא להשלים את העסקה. כאמור, הסכום הנדרש הושג בשבוע שעבר.

ההסכם בין הצדדים קובע כי לאחר השלמת הכנסת פעילותה של סייפ-טי היא תחזיר לקבוצת המשקיעים והמלווים שלה את התחייבויותיה כלפיהם, בהיקף כולל של כ-8 מיליון שקל. קבוצת המשקיעים כוללת את שלומי שני, דרור עצמון וטכנופלס. בהנפקה לציבור, החברה הציעה חבילות שכללו 100 מניות רגילות במחיר של 5 שקלים למניה, ועוד 80 כתבי אופציות (משתי סדרות שונות) ללא תמורה נוספת.

מניית "מטרת מיזוג" נמצאת כיום ברשימת השימור, והחברה מבקשת לחדש את המסחר בה ברשימה הראשית של הבורסה.

הביקושים בת"א היו נמוכים

בנובמבר האחרון נכשלה סייפ-טי בניסיון ההנפקה שלה בבורסה, בשל ביקושים נמוכים שהגיעו לכ-8.5 מיליון שקל בלבד - פחות ממחצית הסכום שביקשה לגייס. בתחילת התהליך לקראת ההנפקה, לפני כ-10 חודשים, החברה העריכה שתוכל להנפיק לפי שווי שוק של 70 מיליון דולר.

מאוחר יותר ירד השווי ל-49 מיליון דולר, כנראה בהתאם לרמת העניין שהביעו המשקיעים הפוטנציאליים בחברה. סמוך לניסיון ההנפקה ירד השווי המבוקש לכ-36 מיליון דולר, אך גם בשווי זה החברה לא הצליחה כאמור להשלים את המהלך. הערכת שווי אחרונה, לקראת האסיפה לאישור המיזוג עם השלד, נקבה כבר בשווי של 25.5 מיליון דולר.

סייפ-טי, שהוקמה ב-2013, מפתחת ומשווקת פתרונות תוכנה להעברה מאובטחת של נתונים, וכן לגישה מאובטחת למידע הקיים בארגון. מייסד החברה הוא אמיר מיזהר, שהחזיק לפני המיזוג ב-58% ממניותיה, ולצדו קיבוץ סאסא עם 38%. מנכ"ל החברה הוא שחר דניאל.