קצב הצמיחה הגלובלי צפוי להסתכם השנה בשיעור חיובי אך נמוך, בדומה לזה של שנת 2015. אי הוודאות הכלכלית בנוגע לאופן יציאת בריטניה מהאיחוד האירופי, והאפשרות של התפתחויות שליליות בכלכלה הסינית מהווים גורמי סיכון מרכזיים לצמיחה העולמית. כך מציינים כלכלני בנק לאומי בסקירתם השבועית על שוקי ההון.
בלאומי מעריכים כי המדיניות המוניטארית בשווקים העיקריים בעולם תוסיף להיות מרחיבה מאוד בטווח הנראה לעין, כאשר קצב העלאות הריבית בארה"ב צפוי להיות מתון. הבנקים המרכזיים של בריטניה, אירופה, שוויץ ויפן, צפויים להמשיך ולפעול באגרסיביות כדי לתמוך בפעילות הכלכלית במדינות אלו. ככלל, סביבת הריבית הנמוכה תורמת לגידול במינוף משקי הבית והפירמות, וכתוצאה מכך לעליה הדרגתית במכלול הסיכונים הפיננסיים.
לאחר שהריבית בארה"ב נותרה השבוע ללא שינוי, כצפוי, בלאומי מציינים כי שינויים בהערכות לגבי תוואי הריבית בארה"ב, כמו גם בהתפתחויות לקראת הבחירות שם, עשויים להיות במוקד תשומת הלב של המשקיעים בחודשים הקרובים.
כלכלני לאומי ממליצים על חשיפה מנייתית ממוצעת. במבט קדימה, "צמיחה עולמית מתונה צפויה להביא לשיפור קל בלבד ברווחיות הפירמות במחצית השנייה של שנת 2016. למרות זאת, ולאור רמת התמחור הגבוהה בשאר אפיקי ההשקעה, האפיק המנייתי נותר אפיק מרכזי בתיק ההשקעות המומלץ".
בנוגע לשוק האג"ח ממשיכים להדגיש בלאומי כי מחירי האג"ח הממשלתי בעולם נמצאים ברמה גבוהה מאוד. תמחור זה נובע מהציפיות להמשך העמקה של המדיניות המוניטארית המרחיבה בעולם, ובכלל זה המשך רכישות אג"ח על ידי הבנק המרכזי האירופי. לנוכח תמחור העקומים הממשלתיים, "אנו ממליצים על מתן עדיפות לאג"ח קונצרני על פני אג"ח ממשלתי. בשוק האג"ח הקונצרני, הן בחו"ל והן בישראל, אנו מעדיפים להתמקד באג"ח איכותיות בדירוגים גבוהים".
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.