העולם היה אולי כמרקחה מבחינה כלכלית ופיננסית בשנה שעברה, אבל קבוצה אחת החזיקה היטב מעמד: המיליארדרים (בדולרים).
ההון המצרפי של המיליארדרים בעולם, היחידים שהשווי הנקי שלהם (בניכוי חובות) הוא מיליארד דולר או יותר, עלה בשנה שעברה ב-5.4% לשיא של 7.7 טריליון דולר, לפי סקר המיליארדרים 2015-2016 של Wealth-X. לשם השוואה, התוצר המקומי הגולמי של ארה"ב הוא כ-17 טריליון דולר.
בשנת 2015 הסתכמה אוכלוסיית המיליארדרים בעולם ב-2,473 איש ואשה, גידול של 6.4%.
המיליארדרים החזיקו ב-3.9% מסך הנכסים של כל משקי הבית בעולם בשנה שעברה, ירידה קלה מ-4% ב-2014, לפי Wealth-X, שהיא קבוצת ייעוץ שמתבססת על רשומות פומביות ומחקר כדי לעקוב "באופן ידני" אחרי הרגלי החיים של עשירי-העל, אנשים ששווים מעל 30 מיליון דולר.
אירופה, המזרח התיכון ואפריקה הם עדיין הקבוצה הגיאוגרפית עם כמות המיליארדרים הגדולה ביותר, 1,073, ויבשת אמריקה היא השנייה עם 782. האגן האסיאני-פאציפי עומד לעקוץ את יבשת אמריקה, עם 678 מיליארדרים, מפני שהוא ייצר פי ארבעה מיליארדרים חדשים בשנה שעברה בהשוואה ליבשת אמריקה.
אבל יבשת אמריקה עוקפת את אירופה, המזה"ת ואפריקה במונחי ההון הכולל של המיליארדרים, 3 טריליון מול 2.8 טריליון בשנה שעברה.
כאשר בני דור הבייבי בום (ילידי 1946-1964) מעבירים את הונם לדור הצעיר יותר, יותר יורשים הופכים למיליארדרים ומגדילים את מספרם. מיליארדרים שלפחות חלק מהונם הגיע בירושה ממשיכים להיות המקטע הצומח הכי מהר באוכלוסייה הזו, בקצב שנתי של 29.9%, לפי הסקר.
אבל לפי הסקר, הרוב המכריע של המיליארדרים בעולם, 87% לעומת 84% ב-2014, עשו את רוב הכסף שלהם במו ידיהם.
גם השאיפה של המיליארדרים לתרום או להחזיר טובה לקהילה עולה עם הגידול במספרם. צדקה הייתה התחביב המוביל בקרב המיליארדרים בעולם, כפי שהיא הייתה ב-2014. יותר מ-56% מסך המיליארדרים עוסקים או מתעניינים בפילנתרופיה.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.