קבוצת דלק שבשליטת איש עסקים יצחק תשובה ממשיכה ליהנות מרווחי הגז הזורם ממאגר תמר. החברה סיימה את הרבעון השני של 2016 עם רווח נקי של 80 מיליון שקל, והיא תחלק את מלוא הסכום כדיבידנד לבעלי מניותיה, כפי שהיא נוהגת מדי רבעון. חלקו של תשובה, שמחזיק בכ-63% ממניות קבוצת דלק, יעמוד על כ-50 מיליון שקל.
לדברי אסי ברטפלד, מנכ"ל קבוצת דלק: "החודשים הקרובים יעמדו בסימן קידום תוכניות הפיתוח של מאגר לוויתן, בהתאם ללוחות הזמנים של מתווה הגז, וביצוע קידוח "תמר 8", אשר עתיד להתבצע כבר בחודש נובמבר הקרוב".
קבוצת דלק היא חברת החזקות השולטת בשותפויות אבנר ודלק קידוחים, שנמנות עם השותפים במאגרי הגז תמר ולוויתן, שבים התיכון. עם החזקותיה העיקריות נמנות גם חברת תחנות התדלוק דלק שבבעלותה המלאה, 22.5% ממניות דלק רכב (יבואנית מאזדה ופורד) בשווי של כ-700 מיליון שקל, וכן חברת הביטוח הפניקס, שקבוצת דלק מחזיקה ב-52.5% ממניותיה, ושלהן היא מחפשת קונה בשנים האחרונות.
בשבוע שעבר דיווחה קבוצת דלק כי חתמה על הסכם מחייב למכירת כל החזקותיה בחברת הפניקס לחברת יאנגו הסינית, תמורת 1.95 מיליארד שקל. עם זאת, העסקה מותנית באישורה של דורית סלינגר, הממונה על שוק ההון ביטוח וחיסכון במשרד האוצר, שדחתה עד כה כל בקשה של משקיעים מסין לרכוש שליטה בחברות ישראליות המנהלות כספי חיסכון לטווח ארוך.
במחצית הראשונה של 2016 רשמה קבוצת דלק רווח נקי של 165 מיליון שקל, לעומת רווח נקי של 232 מיליון שקל שנרשם במחצית המקבילה אשתקד. פעילות חיפושי הגז והנפט (המיוחסת לחלקה במאגר תמר) תרמה לקבוצת דלק רווח נקי של 72 מיליון שקל ברבעון השני, ושל 183 מיליון שקל במחצית הראשונה של השנה.
על תוצאות אלו העיבו במחצית הראשונה הפסדים של 73 מיליון שקל בגין ירידה בערכם של ניירות ערך שבידי החברה (בעיקר מניות של ענקיות אנרגיה בינלאומיות), אולם הפסדים אלו קוזזו ברובם בזכות הכנסות מסים של 65 מיליון שקל שרשמה החברה כתוצאה מהפחתת שיעורי המס בישראל.
הכנסות קבוצת דלק ממכירת גז טבעי וקונדסט ממאגר תמר (בניכוי תמלוגים למדינה) זינקו ברבעון השני ב-20% ל-436 מיליון שקל, והקפיצו את הרווח התפעולי של פעילות זו ב-26% ל-273 מיליון שקל. ברבעון השני גדל היקף מכירות הגז של תמר ללקוחות בישראל ב-28% לעומת הרבעון המקביל, והסתכם ב-2.3 BCM, בעוד שמכירות הקונדסט צמחו ב-29% ל-110 אלף חביות.
מוקדם יותר השנה הודיעה קבוצת דלק, כי היא בוחנת את מיזוגן של אבנר ודלק קידוחים, ולשם כך הקימה כל שותפות ועדת דירקטוריון עצמאית מיוחדת, שתנהל מטעמה את המו"מ על המיזוג. בינתיים, חתמו אבנר ודלק קידוחים על הסכם למכירת החזקותיהן במאגרי כריש ותנין תמורת 148.5 מיליון דולר (כ-560 מיליון שקל).
נבחנת אפשרות להנפקת האחזקות ב"תמר"
במקביל, בהתאם לדרישה למכור את אחזקות אבנר ודלק קידוחים ב"תמר", מציינת קבוצת דלק כי נבחנות חלופות שונות למכירת מלוא הזכויות ב"תמר", לרבות באופן של מכירה לצד שלישי ו/או מכירה באמצעות הנפקה לציבור ו/או מכשירים הוניים שונים מתאימים.
זו אכן אחת הדרכים שדלק שוקלים לפעול באמצעותה למימוש האחזקות בתמר - הנפקת אחזקות דלק בתמר בחברה ייעודית. לפי שעה אמנם טרם דובר על לונדון או על ניו-יורק, אבל זו בהחלט דרך שנבחנת על-ידם כדי לעמוד במתווה הגז.
כזכור, בימים אלה מקדמת דלק, ושתי השותפויות שלה - אבנר ודלק קידוחים, שבאמצעותן היא מחזיקה גם במאגר תמר, מיזוג של השותפויות. מהלך שכזה הכרחי על מנת לקדם את המכירה הכפויה של החזקות דלק בתמר.
דלק, נזכיר, מחויבת למכור תוך כמה שנים את אחזקותיה בתמר בגלל החזקותיה בלויתן, בהתאם למתווה הגז. לאחרונה היא אף חתמה על הסכם למכירת החזקותיה בתנין וכריש.
חלקה של דלק ברווחי איי.די.אי - 9 מ' ש'
נוסף על כך, לקבוצת דלק גם פעילות במגזר התשתיות, באמצעות החזקה ב-50% ממניות חברת מתקני ההתפלה איי.די.אי טכנולוגיות (הנדסת התפלה), וכן בתחנות כוח לייצור חשמל למתקני ההתפלה. בשנים האחרונות נפוצו ידיעות על כך שבעלות השליטה באיי.די.אי (דלק וכיל) מחפשות רוכש לפעילותה, אולם הסכם מכירה טרם נחתם.
בינתיים, מדווחת דלק כי חלקה ברווחי איי.די.אי (IDE) הסתכמו ב-9 מיליון שקל ברבעון השני וב-12 מיליון שקל במחצית הראשונה. מוקדם יותר החודש חתמה קבוצת דלק על הסכם למכירת תחנת כוח לייצור חשמל שסמוכה למתקן ההתפלה באשקלון, בתמורה ל-200 מיליון שקל, המשקפים רווח של 40 מיליון שקל על שווי הנכס בספרים.
קבוצת דלק הציגה בדוחות הרבעון השני הון עצמי של 4.3 מיליארד שקל, והיא נסחרת בבורסה לפי שווי שוק של כ-9.7 מיליארד שקל. איגרות החוב של החברה מדורגות A ו-2A בידי S&P מעלות ומידרוג (בהתאמה), והיקף פירעון התחייבויותיה נע סביב 1 מיליארד שקל בשנה במהלך השנים הבאות, וסביב 8.6 מיליארד שקל בסך הכול.
בחודש שעבר הנפיקה הקבוצה שתי סדרות אג"ח להמרה בהיקף כולל של 1.1 מיליארד שקל, וברשותה מזומנים ומסגרות אשראי לא מנוצלות בהיקף של כ-2.75 מיליארד שקל.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.