לא משנה כמה אמצעי אבטחה מתקינה עליו אפל, הוא עדיין המכשיר הנגנב ביותר בעולם. פטנט חדש של החברה, שהוגש לפני 4 חודשים ופורסם ביום חמישי האחרון, מציע להשתמש בכל היכולות של האייפון כדי לנסות לתפוס את הגנב, ולא להסתפק בלמנוע ממנו להשתמש בו.
החברה מתארת איך בעזרת סורק טביעת האצבע המשולב במכשיר, תוכל לשמור את טביעת האצבע של כל אדם שינסה לפתוח את האייפון ואינו הבעלים החוקי שלו. במקביל, בעת ניסיון פתיחה כושל של המכשיר היא תוכל לצלם את האדם שמחזיק אותו בעזרת המצלמה הקדמית בתמונה או וידאו, תקליט קול, תרשום את הזמן ואת מיקומו של המכשיר ועוד. כל המידע הזה יוכל להישמר על המכשיר או להישלח לשרתי אפל.
מה שלא ברור הוא איך זה יעזור בתפיסת גנבים. במקרה שהמידע יישמר על המכשיר, הוא יצטרך קודם להימכר לאדם שיטרח לגשת למשטרה כשיגלה שהמכשיר נעול או כולל מידע שמוכיח כי אינו שייך למוכר. במקרה של שליחת המידע לאפל המצב מסובך עוד יותר, שכן החברה אינה משתפת מידע עם רשויות ומצהירה כי אינה מחזיקה שום מידע שהוא על משתמשי מכשירים בצורה שניתנת לשימוש, ולכן גם אינה יכולה למסור אותו למשטרה.
כבר כיום כוללים אייפונים לא מעט אמצעי הגנה מפני גניבות: חיישן טביעות האצבע שמונע פתיחה של נעילת המכשיר על-ידי אדם שאינו בעליו, סיסמאות מסוגים שונים שמיועדות לאותה מטרה, אפשרות למצוא אייפון אבוד או גנוב בעזרת האינטרנט אם הוא מחובר ועוד. 5 ניסיונות כושלים לפתוח את האייפון בעזרת טביעת אצבע ו-10 ניסיונות כושלים לפתוח אותו בעזרת סיסמה נועלים אותו לזמן מסוים, או מוחקים את כל המידע שעליו אם המשתמש הגדיר זאת. כלי נוסף נגד גניבות הוא הגנה מפני איפוס, שדורשת את הסיסמה של המשתמש הקודם בהפעלת המכשיר הראשונה לאחר איפוס, מה שמונע שימוש במכשיר שנמכר לאחר שנגנב.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.