מכה ל"אדום אדום" של תנובה, לדבאח ולמפטמי הבקר: ל"גלובס" נודע כי ארגון מגדלי הבקר למרעה, המיוצג על-ידי עמרי שרון, חתם היום (ה') על הסכם עם משרדי החקלאות והאוצר, המאפשר הגדלה משמעותית של יבוא בשר טרי ללא מכס, וזאת עד לביטול המכס הקצוב כליל. מפטמי הבקר שביקשו להיות חלק מהסכם זה, נותרו מחוץ להסכם.
לפי ההסכם, הממשלה תגדיל את התמיכה שלה במגדלי הבקר למרעה ב-70 מיליון שקל ל-5 שנים, בין השנים 2017-2021. אלה יתווספו ל-115 מיליון השקלים שהממשלה מעבירה למגדלים כתמיכה שנתית (23 מיליון שקל מדי שנה).
בתמורה לכך הסכימו מגדלי הבקר כי המכסה ליבוא בשר טרי ללא מכס תגדל, וגם המכס הקצוב (בשקלים לקילו) על יבוא בשר טרי מעבר למכסה הפטור, יופחת באופן הדרגתי - עד לביטולו כליל החל משנת 2019. המכס האחוזי, העומד על 12%, יישאר על כנו.
לפי ההסכם, המכסה ליבוא בשר טרי ללא מכס תגדל עוד השנה מ-5,000 טונות ל-7,500 טונות. בשנה הבאה, שנת 2017, היא תעמוד על 12,500 טונות, וזאת במקביל להפחתת שיעור המכס מ-13 שקל לק"ג, ל-8.66 שקלים. בשנים 2018-2019 תעמוד המכסה על 17,500 טונות, כאשר בשנת 2018 המכס ליבוא מעבר למכסה יעמוד על 4.33 שקלים לק"ג, ואילו בשנת 2019 כאמור הוא יבוטל כליל.
המשמעות היא כי החל משנת 2019 יהיה יבוא של בשר טרי ללא הגבלה עם מכס של 12% בלבד. הסכם זה מבטל למעשה את ההסכם הקודם שהיה למגדלי הבקר עם הממשלה, ואשר תוקפו היה עד שנת 2021.
לדברי מקור בממשלה, "אם ארגון מגדלי הבקר היה חותם על ההסכם מספיק זמן מראש, אולי היה ניתן לייבא בשר יותר זול לקראת סוכות. אבל בכל מקרה, אחרי ההסכם אין היום שום אמצעי לחץ על משרד האוצר למנוע את פתיחת השוק ליבוא".
הסכם זה ייכנס לתוקף לאחר שימוע שיערכו משרדי הממשלה לכל הגורמים הנוגעים בדבר, לרבות מפטמי הבקר.
לדברי מקור בממשלה, "רוב המפטמים לוקחים עגלים גדולים שנמצאים פרק זמן קצר במקום עד לשחיטה, ומבחינתנו הם לא חקלאים, ואנחנו לא רוצים לפצות אותם, ולא מגיע להם פיצוי. הם כבר קיבלו פיצוי על הרפת שלהם, כשיותר מ-400 רפתות שנסגרו ב'מתווה לוקר'. אז בעלי הרפתות קיבלו 1-1.5 מיליון שקל פיצוי, ולכאורה הם קיבלו את הפיצוי על העיסוק שלהם. עכשיו יש להם עיסוק משני. הם משכירים את השטח כמקומות משמר ליבואנים שמייבאים את בעלי החיים באוניות, וזה לא גידול חקלאי".
עוד נודע כי במשרד החקלאות הציעו פיצוי למפטמי הבקר שמגדלים עגלים מרפת החלב, ממשקל של כ-150 ק"ג עד להגיעם למשקל של 500 ק"ג, שבו הם מוכנים לשחיטה.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.