בורסות אירופה ננעלו היום (ו') במגמה מעורבת עם נטייה לעליות ביומו האחרון של שבוע המסחר העולמי וכן חודש ספטמבר והרבעון השלישי, בהמשך לירידות באסיה ומגמה חיובית בוול סטריט לאחר הנעילה השלילית אמש. מניית הבנק הגרמני דויטשה בנק התאוששה לאחר שצנחה אמש והיום במהלך המסחר לשפל כל הזמנים וגררה איתה את המדדים.
מניות הסקטור הפיננסי נסחרו בתנודתיות גבוהה. הסיבה: המיני-משבר בבנק הגרמני דויטשה בנק, שמעורר חשש מכדור שלג שלילי בסקטור הפיננסי. זאת, על רקע הקנס של הרשויות האמריקאיות בהיקף של 14 מיליארד דולר שמרחף מעל ראשו של הבנק בשקל תרמית לכאורה בניירות ערך מגובי משכנתא, וכן צמצום החשיפה של קרנות גידור וסירוב הממשל הגרמני לסייע לבנק.
החששות מהסקטור הפיננסי שלח במהלך המסחר את המשקיעים לנכסי מקלט כמו הזהב, הדולר והאג"ח הממשלתיות.
החששות מדויטשה בנק הובילו גם את המסחר באסיה לירידות שערים חדות, כמו גם בוול סטריט אמש.
היום פורסמו נתוני האינפלציה בגוש האירו לחודש ספטמבר שרשמו עלייה של 0.4% בשנה האחרונה, בהתאם לצפי כלכלנים. שיעור האבטלה בגוש לאוגוסט נותר ברמה של 10.1%.
בוול סטריט המדדים סגרו אמש בירידות של יותר מ-1%, לאחר שההתלהבות שנרשמה אמש בעקבות הודעת מדינות קרטל אופ"ק על ההסכמות אליהן הגיעו התפוגגה, והמשקיעים סקפטיים באשר למדינות שאכן יקחו חלק בהקפאת התפוקה לראשונה מאז שנת 2008.
ירידות חדות באסיה
בורסות אסיה ירדו היום בשיעורים חדים על רקע החששות למגזר הפיננסי, אך למרות המגמה השלילית היום, הרבעון השלישי שמסתיים היום צפוי להיות הרבעון הטוב למניות באסיה מאז 2012. מדד ההנג סנג בהונג קונג רשם עלייה של 13% ברבעון. בשבוע הבא השווקים בסין יהיו סגורים לרגל חג מקומי.
ביפן פורסמו היום נתוני מאקרו ובהם מדד המחירים לצרכן שירד ב-0.5%. בניכוי מחירי האנרגיה המדד עלה ב-0.2%. במקביל, פורסמה התפוקה התעשייתית ביפן שעלתה ב-1.5% בחודש יולי. יצוא כלי הרכב מיפן עלה בשיעור דומה בחודש אוגוסט.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.