בשוליים של וול סטריט, במסחר מעבר לדלפק, נסחרת אחת המניות הישראליות הוותיקות - ג'קדה - שבימים רגילים אינה מעוררת עניין מיוחד בקרב המשקיעים. כך למשל, בשבועיים שלפני יום שישי האחרון, לא נסחרה בה אפילו מניה אחת. ביום שישי זינקה המניה ב-54%, למחיר שמשקף לחברה שווי של כ-21 מיליון דולר. הזינוק הגיע בעקבות כניסת משקיע חדש לחברה - בשלוש עסקאות מחוץ לבורסה רכשה קרן ההשקעות IGP 24.8%, והפכה לבעלת המניות הגדולה ביותר בג'קדה.
קרן הפרייבט אקוויטי IGP - Israel Growth Partners נוסדה ומנוהלת על-ידי חיים שני, לשעבר מנכ"ל נייס ומנכ"ל משרד האוצר, ומשה ליכטמן, שהיה סגן נשיא במיקרוסופט העולמית. הקרן הוקמה במטרה להשקיע בחברות טכנולוגיה ישראליות, וג'קדה היא החברה הציבורית הראשונה שבה היא משקיעה. בין חברות הפורטפוליו של IGP נמצאות ColorChip ו-GreenRoad.
IGP עדכנה על רכישת 300 אלף מניות ג'קדה (כ-7%) מידי חברת ההשקעות Kinetic Catalyst Partners של המשקיע רוברט (בוב) אשטון, תמורת 4.5 דולר למניית ג'קדה ובסה"כ תמורת 1.35 מיליון דולר. בהמשך דווח על עסקה נוספת, שבמסגרתה רכשה הקרן 700 אלף מניות נוספות, מידי המשקיע לויד מילר - במחיר גבוה יותר, של 5.95 דולרים למניה ובסה"כ תמורת כ-4.4 מיליון דולר.
העסקה השלישית היא עם החברה עצמה: ג'קדה תנפיק לקרן כ-261 אלף מניות, תמורת 5.25 דולר למניה, ובסך הכול קרוב ל-1.4 מיליון דולר נוספים. כלומר, סך ההשקעה הנוכחי של IGP בג'קדה עומד על 7.1 מיליון דולר. עם זאת, בקרן עשויים לרכוש מניות נוספות, ולצורך עלייה אל מעבר לרף החזקה של 25% היא תידרש לאישור בעלי המניות. כחלק מהסכם ההשקעה עם ג'קדה, נקבע שלקרן תהיה זכות למנות שניים מתוך תשעה דירקטורים בג'קדה.
ג'קדה מנוהלת על-ידי אחד ממייסדיה, גידי הולנדר, שחזר ב-2011 לניהול החברה אחרי שפרש ממנה ב-2007, אך נותר בעל מניות בה. בראיון ל"גלובס" ב-2012 הבטיח הולנדר "להחזיר את החברה לגדולתה".
ג'קדה מספקת פתרונות תוכנה לשיפור והאצת תהליכים עסקיים, בעיקר עבור מוקדים טלפוניים (call center) - תחום שאותו שני מ-IGP מכיר היטב מימיו כמנכ"ל נייס. ג'קדה הונפקה בנאסד"ק ב-1999, בשווי של 186 מיליון דולר, ובשיא הגיעה ל-500 מיליון דולר, אך בשנים האחרונות היא נסחרת כאמור מעבר לדלפק בארה"ב.
ב-2015 רשמה ג'קדה הכנסות של 17.3 מיליון דולר, צמיחה של 5.8% לעומת 2014, אך גם ההפסד הנקי שלה גדל - מ-668 אלף דולר ל-1.2 מיליון דולר. החברה עדיין לא פרסמה נתונים פיננסיים מעודכנים יותר. בסוף 2015 הועסקו בג'קדה 109 עובדים, מתוכם 41 בישראל, 47 בארה"ב והיתר באירופה.
שני המשקיעים שמכרו ל-IGP מניות נחשבים למשקיעים אקטיביסטיים - לויד מילר הוביל בעבר מאבק בחברת התרופות הישראלית פארמוס, אך בג'קדה לא פעל נגד ההנהלה; לעומת זאת, אשטון ניסה בשנה שעברה להוביל מאבק אקטיביסטי, שלא הצליח, בטענה שג'קדה מציגה ביצועים עלובים.
שני המשקיעים נותרו עם החזקה קטנה בג'קדה, של כ-6% כל אחד, ורושמים, ככל הנראה, רווחים על מכירת ההחזקות בחברה. Kinetic של אשטון הפכה לבעלת עניין בג'קדה, כשרכשה מניות במהלך 2014-2015, והעסקאות שבמסגרתן רכשה מניות ג'קדה החל מהמחצית השנייה של 2015 בוצעו במחיר ממוצע של כ-3.6 דולרים למניה, לעומת מחיר מכירה של 4.5 דולרים למניה בעסקה עם IGP. מילר נכנס להשקעה בחברה ב-2012, ומסוף 2013 הגדיל את החזקותיו במחירים שנעו בין 1.49 דולר ל-4.04 דולרים למניית ג'קדה, לעומת מחיר של 5.95 דולרים, שבו מכר את ההחזקות ל-IGP.
בעלי מניות מרכזיים אחרים בג'קדה (נכון לדיווח האחרון בסוף חודש מארס) הם המנכ"ל-המשותף הולנדר (10%) ואחיו יוסי הולנדר (12.9%), וכן המנכ"ל-המשותף גיא יאיר (4.8%) ושני גופים נוספים - New Resources מאיי קיימן עם 5.5% ו-Gunar מליכטנשטיין עם 5.3%.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.