בנק ישראל החליט היום (ה') להותיר את הריבית לחודש נובמבר על כנה ברמת שפל של 0.1%. בנק ישראל פרסם את ההחלטה היום במקום יום שני השבוע שבו התקיים חג שמחת תורה.
בין הגורמים המרכזיים להחלטה מציינים בבנק ישראל את הלחצים הדפלציונים במשק. שיעור האינפלציה, ירד בספטמבר ב-0.1% והתרחק צעד נוסף מטווח היעד של הבנק שעומד על 1%-3%. ב-12 החודשים האחרונים, קצב האינפלציה עדיין שלילי ברמה של מינוס 0.4% וגם מדד הליבה של בנק ישראל (שאינו כולל את מחירי האנרגיה) ירד ב-12 החודשים האחרונים ל-0.2%. "האינפלציה בהסתכלות ל-12 החודשים האחרונים ממשיכה להיות שלילית, אך השפעת הירידה בסעיפי האנרגיה והפחתות המחירים היזומות מצטמצמת", מציינים בבנק ישראל.
בהתייחסם לפעילות הריאלית במשק, חברי הוועדה המוניטרית של הבנק מדגישים כי היא ממשיכה להיות חיובית ולתמוך בקצב הצמיחה ובשוק העבודה. מנגד, לגבי הסביבה העולמית מציינים בבנק ישראל כי קרן המטבע העולמית עדכנה מטה את תחזית הסחר העולמית בעוד הבנקים המרכזיים בעולם ממשיכים להנהיג מדיניות מוניטרית מאוד מרחיבה.
הגידול בציפיות להעלאת ריבית בארה"ב בסוף השנה תרמו בין היתר להתחזקות הדולר כנגד השקל. בבנק ישראל מציינים כי השקל נחלש בשיעור של 2.2% מול הדולר מאז החלטת הריבית האחרונה בשלהי ספטמבר וכי ב-12 החודשים האחרונים נרשם ייסוף אפקטיבי של 3.4%. "רמתו של שער החליפין האפקטיבי ממשיכה להקשות על צמיחת היצוא והמגזר הסחיר", לשון ההודעה של הבנק.
לגבי שוק הדיור, בבנק ישראל מביעים דאגה מהמשך עליית מחירי הדירות ובסיכום ההחלטה הוועדה המוניטרית הדגישה כי הבנק "ימשיך לעקוב אחר ההתפתחויות בשוקי הנכסים ובכלל זה שוק הדיור".
"הוועדה המוניטרית ממשיכה להעריך שלאור סביבת האינפלציה, ההתפתחויות בכלכלה העולמית, בשער החליפין, וכן במדיניות המוניטרית של הבנקים המרכזיים העיקריים, המדיניות המוניטרית תיוותר מרחיבה למשך זמן רב", מסכמים בבנק ישראל.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.