בורסות אירופה ננעלו היום (ו') במגמה שלילית, לאחר ירידות אתמול בוול סטריט ונעילה שלילית בבורסות אסיה. המסחר בניו יורק מתנהל כעת בעליות שערים קלות על רקע פרסום דוח תעסוקה חלש מהצפוי בארה"ב.
בגוש האירו פורסם נתון סופי למדד מנהלי הרכש של מגזר השירותים לחודש אוקטובר, שעמד על 52.8 נק' לעומת צפי ל-53.5 נק'.
הליש"ט נסחרת ביציבות סביב 1.247 דולרים לליש"ט לאחר עלייה חדה אתמול. ליאור פאוסט, מנהל דסק מסחר מט"ח בלאומי שוקי הון , מציין היום בסקירה שפרסם כי "תרזה מיי, שנכנסה לתפקידה כראש ממשלת בריטניה כדי לממש את רצון העם ולפרוש מהאיחוד האירופי קיבלה ברקס לברקסיט, והעלילה הסתבכה. הרכב שופטים מיוחד קבע כי החוק האירופי אליו בריטניה עדיין כפופה, בסוג של מילכוד 22 קלאסי, אומר שהפעלת סעיף 50- הבקשה לפרישה מהאיחוד והתרת ההסכמים, צריכה לעבור בבית הנבחרים. במקרה זה - הפרלמנט הבריטי. כתוצאה מכך הליש"ט כמובן התחזק בכאחוז עד לרמות של כמעט 1.25 לדולר. אבל כמובן שההחלטה עתה דורשת את אישורו של בית המשפט העליון".
ההחלטה מוסיפה מימד של אי וודאות לתהליך, וחשוב לזכור שצניחת הליש"ט הייתה יכולה להיות ברכה לכלכלה הבריטית, אבל למעשה היא מייצרת כאב ראש לבנק המרכזי הבריטי משתי סיבות: ראשית, ירידת הליש"ט לא באמת מביאה השקעות זרות, כי מי יפתח מפעל בבריטניה כעת כשהסכמי הסחר לא ברורים, ומי יקנה דירה להשקעה כשלא ברור עם העובד הצרפתי ששוכר אותה יוכל להמשיך לעבוד בלונדון גם בשנת 2019. שנית, הירידה בליש"ט הייתה כה חדה שהיא מייצרת אינפלציה, והיצואנים לבריטניה מעלים מחירים כיוון שהתקבולים בפאונדים ירדו בעשרות אחוזים.
"האינפלציה לא מאפשרת חופש פעולה לבנק המרכזי, שהיה רוצה להמריץ את הכלכלה בשלב הקריטי הזה וליצור תוכנית מרחיבה. במצב כזה, הסיכון הוא שהכלכלה הבריטית עלולה להיגרר לסטגפלציה - אינפלציה ומיתון גם יחד. כל אלו, יחד עם האי וודאות של התהליך הפוליטי מסבכים עוד יותר את התמונה ועלולים להרחיק משקיעים ולגרום לגרום לשיתוק במוקדי החלטה רבים לרבות הבנק המרכזי. הלקח לכולנו - ובייחוד לחובבי משאלי העם הוא, שמשאל עם על פי רוב אינו חוקתי (למעט בארה"ב במקרים מאוד ספציפיים). מדובר באלתור שהחוק אינו מכיר בו פורמלית ולכן הפרלמנט יכול תמיד למצוא דרך להתעלם מרצון העם", אומר פאוסט.
מניית קומרסבנק, הבנקי השני בגודלו בגרמניה, נסחרת בעלייה קלה לאחר שהבנק דיווח על הפסד של 288 מיליון אירו ברבעון השלישי, נתון שהיה טוב מתחזיות האנליסטים.
בורסות אסיה נסחרו היום בירידות.
שלשום הודיעה ה-FOMC (ועדת השוק הפתוח הפדרלית) של הפדרל ריזרב כי היא מותירה את הריבית בארה"ב על כנה, פחות משבוע לפני הבחירות לנשיאות. בדצמבר תתכנס ה-FOMC לפגישה אחרונה לשנה הנוכחית. לפי דבריהם של יו"ר הפד (וה-FOMC) ג'נט ילן, וסגנה סטנלי פישר, ישנם סיכויים גבוהים מאוד להעלאת ריבית בפגישה זו.
המירוץ לבית הלבן נמצא בישורת האחרונה אך חוסר הוודאות לגבי זהות נשיא ארה"ב התגבר בימים האחרונים. המועמד הרפובליקאי דונלד טראמפ התחזק בסקרים לאחרונה, בצל חשיפת החקירה המחודשת בעניין פרשת המיילים בה מעורבת הילארי קלינטון . מנגד, סקרים שפורסמו אתמול מראים כי קלינטון מוסיפה להוביל בסקרים ובמניין האלקטורים הצפויים.
התחזקות הין הביאה לירידות חדות בחלק ממניות של היצואניות הגדולות בטוקיו. מאזדה, טויוטה מוטור וסוני בלטו בירידות של יותר מ-3%.
מניית אוריקה זינקה 8% באוסטרליה לאחר שהחברה דיווחה על רווח של כ-300 מיליון דולר בשנת העסקים 2016.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.