יצרנית השבבים ממגדל העמק, חברת טאואר-ג'אז, ממשיכה להציג דוחות חזקים. ברבעון השלישי של השנה הסתכמו הכנסותיה של החברה בשיא של 326 מיליון שקל, גידול של 34% לעומת הרבעון המקביל ב-2015 ושל 7% לעומת הרבעון הקודם. לפני כשנה השקיעה טאואר 40 מיליון דולר ברכישת מפעל ייצור של חברת מקסים בטקסס. הנהלת החברה העריכה אז כי לעסקה יש פוטנציאל להוסיף כ-200 מיליון דולר להכנסה השנתית כבר מ-2016.
הרווח הגולמי של טאואר ברבעון הסתכם ב-81 מיליון דולר, עלייה של 47% לעומת הרבעון המקביל ושל 12% בהשוואה לרבעון הקודם. הרווח התפעולי קפץ ב-105% לעומת הרבעון המקביל, וב-22% לעומת הרבעון הקודם, והסתכם בכ-49 מיליון דולר.
בשורה התחתונה הציגה טאואר רווח נקי של 51 מיליון דולר, זינוק של 264% לעומת הרווח ברבעון המקביל, ועלייה של 34.2% לעומת הרווח ברבעון הקודם.
ללא פריטים חד-פעמיים (הרווח הנקי ברבעון כלל הכנסות מס בסך 6.5 מיליון דולר בעקבות סגירת חברה שהחזיקה את המפעל ביפן) התרחב הרווח הנקי של טאואר ב-158% ברבעון האחרון לעומת הרבעון המקביל אשתקד, ל-49 מיליון דולר. תזרים המזומנים מפעילות שוטפת של החברה הסתכם ב-86 מיליון דולר.
רווח של 156 מ' ד' מתחילת השנה
בסיכום תשעת החודשים הראשונים של השנה רשמה החברה מכירות שיא של 909 מיליון דולר, צמיחה של 29% בהשוואה לתקופה המקבילה ב-2015. הרווח הנקי בתקופה זו הסתכם ב-156 מיליון דולר, לעומת הפסד של 52 מיליון דולר בתקופה המקבילה.
תזרים המזומנים מפעילות שוטפת הסתכם ב-246 מיליון דולר, גידול של 110% לעומת התקופה המקבילה. על רקע השיפור בתוצאות התקדמה מניית טאואר, הנסחרת במקביל בניו יורק ובתל אביב, ב-40% בחצי השנה האחרונה, ושוויה של החברה הגיע ל-1.5 מיליארד דולר.
לגבי הרבעון הנוכחי (הרביעי של 2016) מעריכה טאואר-ג'אז, שאותה מוביל ראסל אלוואנגר, כי הכנסות החברה יסתכמו בכ-340 מיליון דולר, צמיחה של כ-34% לעומת הרבעון הרביעי של שנת 2015. כך, ב-2016 כולה, צפויות הכנסות החברה להסתכם בכ-1.25 מיליארד דולר, צמיחה של 30% לעומת 2015.
אלוואנגר ציין, כי "תוצאות הרבעון השלישי של 2016 מייצגות אחד עשר רבעונים רצופים של צמיחה במכירות וב-EBITDA. תוצאות אלה מוכיחות את הצלחת המודל העסקי של החברה, הכולל רכישת חברות בשוק שלנו יחד עם תוכנית עסקית המבטיחה החזר מיידי על ההשקעה, תוך כיסוי מלא של כל העלויות הקבועות הצפויות, כולל מכירות ושיעורי רווחיות המובטחים על-ידי המוכר, שהופך לשותף עסקי.
"אנו ממשיכים לראות ביקושים חזקים מצד לקוחותינו בכל החטיבות העסקיות השונות של החברה ובמגוון הטכנולוגיות הייחודיות והמתקדמות שאותן אנו מציעים. כמו כן, אנו ממקסמים את הביצועים התפעוליים של החברה על-ידי שיפור תמהיל המוצרים ושיעורי ניצולת הייצור (utilization) של מתקני הייצור של החברה הפזורים ברחבי העולם, כפי שניתן לראות מהזינוק המשמעותי בשיעורי הרווחיות וברווח למניה".
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.