נשיא צרפת, פרנסואה הולנד, הודיע היום (ה') בהצהרה לתקשורת מארמון האליזה, כי לא יתמודד על כהונה נוספת בבחירות לנשיאות. מהלכו של הולנד קובע תקדים, שכן זו היא הפעם הראשונה זה עשורים שנשיא מכהן לא מבקש להתמודד על כהונה נוספת. "אני מודע היום לסיכון שהליכה בדרך שלא תצבור מספיק תמיכה, ולכן החלטתי שלא אהיה מועמד בבחירות לנשיאות".
"בחודשים הקרובים, המחויבות היחידה שלי היא להמשיך ולהוביל את המדינה", אמר הולנד והוסיף: "מה שעומד על הכף הוא לא אדם ספציפי, אלא עתידה של המדינה. הדבר היחיד שמעניין אותי הוא האינטרס העליון של המדינה, שאותה שירתתי בלב שלם במשך ארבע שנים וחצי". הוא התייחס ל"אתגר שבתקופה שבפתח", ואמר: "אני לא יכול לפתור את משבר הפיצול בשמאל".
להולנד, הנשיא הכי לא פופולרי במדינה בהיסטוריית הסקרים, יש עד דצמבר לומר אם ישתתף בפריימריז של גוש השמאל שיבחר את מועמד המחנה בבחירות לנשיאות. הסקרים האחרונים מנבאים כי כל מועמד שיעמוד בראש המפלגה הסוציאליסטית יפסיד בסיבוב הראשון ויוביל לכך שבסיבוב השני שייערך חודש לאחר מכן יתמודדו מועמד הימין, ראש הממשלה לשעבר פרנסואה פיון, ומועמד הימין הקיצוני, יו"ר החזית הלאומית מארין לה פן . "אני מכבד את פיון", אמר הערב הולנד והוסיף: "אך אני חושב שהמדיניות שלו תסכן את המודל הסוציאלי שלנו".
השמאל ב צרפת נכנס למערכת הבחירות בעודו מפולג קשות. בבחירות המקדימות שייערכו בינואר יתמודד שר הכלכלה לשעבר ארנו מונטבור. שרים נוספים שכיהנו בעבר בממשלתו של הולנד, כמו עמנואל מקרו וז'אן לוק מלנשו, צפויים לרוץ בבחירות לנשיאות מבלי להשתתף בפריימריז. לאחרונה נרשם מתח בין הולנד לבין ראש הממשלה מנואל ואלס ברקע הבחירות. בריאיון שנערך בסוף השבוע העלה ואלס את האפשרות שירוץ בפריימריז נגד הולנד.
ב-2012 ניצח הולנד את ניקולס סרקוזי בבחירות אחרי קמפיין שהבטיח להעלות מסים לתאגידים הגדולים. אך הפופולריות שלו צללה לנוכח מה שנתפס כחוסר מנהיגות וסתירות במדיניותו, במיוחד בנושאים של ביטחון ורפורמת מסים. גם רפורמת העבודה שלו אכזבה כמה מתומכיו בשמאל.
דמותו של הולנד נפגעה גם מהתנהלות כושלת עם התקשורת, שכללה פרידה מתוקשרת מאוד מזוגתו לשעבר ולארי טריירוויילר ותיעוד שלו מבקר מאהבת ב פריז על הקטנוע שלו. הקש האחרון בדימוי התקשורתי שלו ובעיני תומכיו היה פרסום ספר של שני עיתונאי "לה מונד" באוקטובר. בריאיונות עמם מתח הולנד ביקורת על כמה מבעלי בריתו ואחרים, משופטים ועד כדורגלנים. על כמה מהאמירות שלו נטען כי הן לא הולמות נשיא. כמו כן, הוא הודה כי השירותים החשאיים בצרפת ביצעו ארבעה חיסולים ממוקדים בהוראתו.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.