דודי רזניק מלאומי שוקי הון כותבים היום (א') כי הודעת הריבית של בנק ישראל מלמדת כי עדיין לא בשלה השעה לשנות את מידת ההרחבה של המדיניות המוניטרית. מרבית משתני המקרו, ובראשם סביבת האינפלציה והשקל החזק, ממשיכים לתמוך בשמירה על ריבית בנק ישראל ברמת השפל וזאת במקביל להתערבות בשוק המט"ח. "על פי המדד המשולב למצב המשק, הצמיחה המקומית ממשיכה להישען על ענפי השירותים, לצד חולשה בענפי התעשייה בדגש על ייצוא הסחורות, שממשיך לרדת.
"ניכרת ירידה ברכישות באמצעות כרטיסי אשראי בחודשים האחרונים העלולה להצביע על היחלשות מידת ההתרחבות הרבה של הצריכה הפרטית, אם כי היא צפויה להמשיך להיות הרכיב הדומיננטי בצמיחה המקומית גם בשנה הקרובה".
בארה"ב דו"ח התעסוקה עמד בציפיות, אולם הוא ממשיך להצביע על חולשות מבניות במשק האמריקאי כגון שיעור ההשתתפות הנמוך בכוח בגילאי העבודה העיקריים ועלייה איטית יחסית בשכר לשעה. "קצב העלאות הריבית בארה"ב ימשיך להיות תלוי נתונים ונראה כי הפד צפוי להסתפק בשתי העלאות ריבית במהלך 2017". כותבים בלאומי שוקי הון.
עוד כותב רזניק כי העלייה החדה במחירי הנפט השבוע, על רקע ההסכמה על קיצוץ תפוקות של מדינות אופ"ק, אינה צפויה להימשך לאורך זמן, זאת על רקע המציאות הנמשכת של עודף היצע עולמי של נפט. על פי ממוצע תחזיות הקונסנזוס, נראה כי המחיר לא צפוי לעלות מעל לרף של 60 דולר לחבית.
"חוסר השקט הפוליטי בגוש האירו, בטווח הקצר באיטליה לקראת משאל העם, ובטווח הבינוני בצרפת לקראת הבחירות, צפויים להביא להמשך ביצועי החסר ביחס לארה"ב וליפן. על פי ממוצע תחזיות הקונסנזוס, האירו צפוי להמשיך ולהיסחר סביב רמות השפל מול הדולר".
רזניק מעריך כי על רקע מהלך עליית התשואות בחודשיים האחרונים ההמלצה היא להאריך מעט את מח"מ ההחזקות למח"מ בינוני של 4 - 5 שנים. "נמשכים הביצועים העודפים של שוק האג"ח הממשלתי המקומי ביחס לעולם, ביצועים הצפויים להימשך על רקע מציאות של סביבה מוניטרית ופיסקלית תומכת. לאור העלייה בציפיות האינפלציוניות מומלצת החזקה עודפת בשקלים הלא צמודים. נראה כי צפויה השתטחות מסוימת בעקומים ובעיקר בטווח של 2 - 5 שנים".
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.