רוב הזוגות הנשואים ילידי שנות ה-80 וה-90 גרים בדירות שכורות, אך בני אותו גיל לפני 20 שנה גרו בדירה משלהם - כך עולה מנתוני הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה שהוצגו היום (ג') בדיון שהתקיים בכנסת ועסק בפער הבין-דורי בישראל.
עוד על פי הנתונים שהוצגו, בשנת 1997 למרבית הנשואים, כ-55%, בגילאי 20 עד 29 הייתה דירה בבעלותם לעומת 39% בשנת 2015. גם בקרב הנשואים בגילאי 30 עד 39 חלה ירידה בבעלות על דירה כאשר בשנת 1997 ל-74.3% מהם הייתה דירה בבעלות, לעומת שנת 2015 בה רק ל-60.3% מבין הזוגות הנשואים בגילאי 30 עד 39 יש דירה בבעלות.
במקביל הוצגו גם נתוני השכירות שתומכים באותה הטענה. על פי הלמ"ס, 51.5% מהצעירים הנשואים בני 20-29 גרים בדירות שכורות, לעומת 34.8% נשואים בגיל הזה בשנת 1997 שגרו בשכירות. מנגד, אחוז הנשואים בני 60 ומעלה הגרים בדירות שכורות ירד בכמעט חצי משנת 1997 לשנת 2015.
ח"כ רחל עזריה (כולנו), יו"ר השדולה להורדת יוקר המחיה למשפחות ויוזמת הכנס יחד עם ח"כ איתן כבל (המחנה הציוני), אמרה כי "יש פה דור שהמצב הכלכלי שלו שונה מהדורות הקודמים. הגיע הזמן לדבר לא רק על המאפיינים שלו אלא גם לאפשר לו הזדמנות. הנתון שהכי מאפיין את הפער הוא תחום הדיור. הייתה תקופה של ריבית גבוהה ואז השקיעו את הכסף בבנק, כאשר הריבית הירידה המשקיעים הוציאו את הכסף והשקיעו בנדל"ן. הדור הקודם לא עשה זאת כדי לפגוע בדור שאחריו אלא רק כי זה היה כדאי לו כלכלית. נוצר מצב שזוגות צעירים צריכים להתמודד מול משקיעים אבל לא מצליחים להתחרות מול ההון שהמשקיעים מביאים. תוכנית 'מחיר למשתכן' למעשה נלחמת בתופעה, היא נותנת אפשרות לזוגות צעירים הזדמנות לדירה ראשונה גם אם אין להם הון עצמי גדול והם מתחרים רק מול מי שאין לו דירות".
ח"כ כבל, יו"ר ועדת הכלכלה הוסיף: "הממסד הישראלי לא ערוך להבין את המאפיינים של דור ה-Y, ואת העולם המשתנה בו חיים הצעירים שלנו, בפרט כשזה נוגע לשוק העבודה הקשוח והתובעני. צעירים היום רוצים לשלב את הקריירה עם חיי משפחה יותר מאשר הדור הקודם, ובצדק. אנחנו התכנסנו פה כדי לשים את הנושא על סדר היום הציבורי, ולבדוק כיצד ניתן להיערך כדי לסייע לצעירים שהם העתיד שלנו, להשתלב באופן מקסימלי בחיים הבוגרים".
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.