ועדת הרפורמות בראשות ח"כ אלי כהן (כולנו) אישרה לקריאה שנייה ושלישית את הרפורמה במכון התקנים על בסיס הסיכומים שהושגו בין שר האוצר משה כחלון ויו"ר ההסתדרות אבי ניסנקורן. במסגרת הסיכומים אושרה פתיחה הדרגתית של ענף בדיקות עמידת מוצרי יבוא בתקן הישראלי - המתבצעות כיום באופן בלעדי במכון התקנים - לבדיקות במעבדות פרטיות.
הפתיחה ההדרגתית נומקה בצורך לאזן בין איתנותו הפיננסית של המכון, המעסיק כ-1,100 עובדים, לבין הפחתת יוקר המחיה. ב-2017 ייפתחו לתחרות בדיקות יבוא של מוצרים כגון מוצרי חשמל "לבנים" (מכונות כביסה, מקררים, מדיחי כלים ועוד), אלקטרוניקה בידורית, כלי עבודה ומצברים. ב-2018, מעבדות פרטיות יוכלו לבצע בדיקות עמידה בתקן גם למוצרים מיובאים המשתייכים לתקשורת סלולרית, חיתולים, תנורי אפיה, מיקרוגלים, מטהרים ומסנני מים, עגלות ילדים, חיתולים, מוצרי ניקוי ועוד.
שינוי משמעותי נוסף הוא בהרכבי הוועדות המקצועיות האחראיות על גיבוש כללי התקינה. כפי שהציג האוצר, הוועדות בתחומי המזון השונים נשלטות כיום על-ידי יצרני המזון המקומיים. החוק קובע כי גורמים בעלי אינטרס עסקי לא יכהנו בראשות ועדות התקינה, ובכך ימנע מהם להשפיע באופן חריג על תוכן התקן ולעשות בו שימוש לחסם סחר. לפי החוק ייקבע הרכב הוועדות תוך שמירה על איזון בין גופים עסקיים, ממשלה, נציגי צרכנים וגורמי מקצוע.
יו"ר מכון התקנים, אורי דורי: "אנו שמחים כי בסוף המסע הזה מכון התקנים, ביחד עם עובדיו, חברי הכנסת ונציגי הארגונים העסקיים, הצליח להעביר חוק תקינה מתקדם מאוזן וצודק. אנחנו מודים לעובדי המכון שהלכו איתנו יד ביד כדי להגיע לתוצאה הטובה ביותר לכל הצדדים. מדובר בהישג היסטורי של מכון התקנים שהצליח לצאת לדרך חדשה, בריאה ובטוחה יותר לו ולציבור הצרכנים".
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.