בשקט-בשקט וקרוב לוודאי שמבלי ששמתם לב, כרטיסי הקולנוע מתייקרים. לפני חצי שנה הייתה זו סינמה סיטי שהעלתה את המחיר לסרט בשקל אחד ל-40 שקל לכרטיס (לסרט רגיל), כשהמחיר לסרט תלת-ממד עומד על 47 שקל.
בימים האחרונים גם רשת יס פלאנט (שכוללת גם את בתי הקולנוע של רב-חן) יישרה קו והוסיפה עוד שקל למחיר הכרטיס, שכעת עולה 40 שקל לסרט רגיל (במקום 39 שקל עד כה), כשהכרטיס לסרט DX4 עלה מ-57 שקל ל-58 שקל. מחירי הכרטיסים לסרטי תלת-ממד או לאוכלוסיות מיוחדות (גימלאים, חיילים וכו') נותרו ללא שינוי.
ברשת בתי הקולנוע "לב" המחיר לסרט נותר 39 שקל לסרט רגיל ו-46 שקל לסרט תלת-ממד.
עדיין גובים יותר באינטרנט
אחת החידות התמוהות והמרגיזות היא שכל רשתות בתי הקולנוע גובות יותר מצרכנים שחוסכים זמן ומזמינים את כרטיסי הסרט מראש באתר האינטרנט. במקום שהרציונל יפעל הפוך, ונשלם פחות על שריון כרטיסים מראש (בדומה למשל לכרטיסי כניסה לאתרי בילוי ואטרקציות) - הרשתות עדיין גובות פרמיה של 3-4 שקלים ממי שיקנה מראש באתרי האינטרנט ויאסוף עצמאית את הכרטיסים.
משאירים את אופציית הקנייה בקופה לסוף
למעשה, מפת ההנחות לרכישת כרטיסים הקולנוע היא רחבה, ועל הצרכנים מוטלת המשימה להשאיר את הרכישה הישירה בקופה כאופציה אחרונה בהחלט. משפחה בת 5 נפשות שתלך לסרט באופן ספונטני תשלם לפחות 200 שקל - מבלי להוסיף שתייה ופופקורן להשלמת הבילוי (נזכיר כי החוק מתיר להכניס כיבוד מבחוץ ולא לשלם את המחירים היקרים במזנוני הקולנוע), ומכאן שבחינת ההנחות היא הכרחית.
הגמלאים משלמים 10 שקלים לסרט בימי שישי במסגרת "שלישי בשלייקס". דרך כרטיסי האשראי ניתן לרכוש כרטיסים במתוכנת 1+1, כאשר לכל כרטיס אשראי יש הסכם עם רשת אחרת. כך למשל לישראכרט, אמריקן אקספרס ודיינרס יש הסכם עם עם יס פלאנט; וללאומי קארד, מאסטרקארד כאל ודיינרס יש הסכם עם בתי הקולנוע של סינמה סיטי במבצעי 1+1.
ברוב המקרים את ההטבות יש לרכוש מראש באתרי האינטרנט של חברות כרטיסי האשראי, והיות והמלאי מוגבל מדי יום ובסופי שבוע, הוא אוזל מהר, וההמלצה היא לקנות מראש את הזכות להטבה ולממש אותה בהתאם לצורך.
גם מועדוני צרכנות דוגמת "חבר" או "אשמורת 360" מאפשרים לרכוש מראש כרטיסים מוזלים לקולנוע וגם לכיבוד (פופקורן ושתייה), ומכאן שהספונטניות של הבילוי בקולנוע היא האופציה היקרה יותר.
תגובת יס פלאנט: "מחיר כרטיס קולנוע רגיל ברשת התעדכן לאחר שנתיים בהן הוא נותר ללא שינוי. בשל ההתייקרויות בעלויות תפעול הקולנוע, תחזוקה, שכר ועוד, לא הייתה ברירה אלא להעלות את מחיר הכרטיס בשקל אחד. מחירי כרטיסי תלת-ממד ומחירי אוכלוסיות מקבלי ההנחות (גמלאים, כוחות הביטחון וכו') לא השתנו. רשת בתי הקולנוע יס פלאנט ורב-חן תמשיך להציע חוויה איכותית במחיר שהוא בין הנמוכים בעולם המערבי".
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.