בחברת ווליו בייס (Value Base) מזהים פוטנציאל בשוויה של קרן הריט סלע קפיטל נדל"ן והחלו לסקר את מנייתה בהמלצת "קנייה" ובמחיר יעד של כ-7.7 שקל.
האנליסט שי ליפמן מציין בסקירה כי "החזקה בחברה בעלת מאזן חזק, עלות חוב נמוכה ונגישות מצוינת לשוק ההון והחוב, היא תוספת ראויה לתיק ההשקעות".
לפי ליפמן, סלע קפיטל "נמצאת בצמיחה מתמדת על-ידי רכישות של נכסים חדשים. העובדה שהחברה לא מתמחה בתחום ספציפי, פותחת לה הזדמנויות רבות יותר להמשך הגדלת פורטפוליו הנכסים שלה (לשם הדוגמה, בסוף שנת 2012 עמדו נכסי החברה על שווי של כ-771 מיליון שקל, בסוף 2016 סך הנכסים הוא מעל 2.1 מיליארד שקל - כמעט פי 3)".
עוד מוסיף ליפמן כי "מחיר החוב (הממוצע) של החברה הוא כ-2.75%. מכאן שהפער בין התשואה על הנכסים למחיר החוב הוא כמעט 5%, פער גבוה מאוד".
"מכפיל אטרקטיבי"
בווליו בייס מציינים כי "החברה נסחרת לפי מכפיל של 10.8 על ה-FFO (תזרים מזומנים שוטף א. ל) הצפוי לשנת 2016 (81 מיליון שקל). מדובר במכפיל אטרקטיבי, שכן להערכתנו החברה צריכה להיסחר לפי מכפיל של 12.5", שלפי ווליו בייס גוזר לסלע קפיטל שווי של קרוב ל-1.1 מיליארד שקל.
סלע קפיטל מחזיקה ב-26 נכסים מניבים, המשמשים כבנייני משרדים, מסחר, תעשייה ולוגיסטיקה, תחנות תדלוק ומלון, המושכרים ל-420 שוכרים, בשטח כולל של 200 אלף מ"ר וכן 120 אלף מ"ר שטחי חניה.
באחרונה עלתה סלע קפיטל לכותרות בענייני שכר, לאחר שנודע כי חברת הייעוץ והמחקר אנטרופי מתנגדת למדיניות התגמול בקרן, שדחתה בעקבות כך את מועד כינוס אסיפת בעלי מניותיה.ההתנגדות של אנטרופי נובעת מכך שבסלע קפיטל מבקשים לאשר את מדיניות התגמול, ללא אישור הסכם הניהול של חברת הניהול על-ידי בעלי המניות, וכן משום שהתשלום לחברת הניהול גבוה בצורה ניכרת לעומת הממוצע בענף, ביחס להיקף הנכסים שבידה. סלע קפיטל, שהיו"ר שלה הוא שמואל סלבין, נהנתה ב-2015 מתגמולים שמנים בהיקף כולל של 16 מיליון שקל.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.