נכון, אתם עומדים לקרוא עוד כתבה על עוד חברת טק ישראלית שקיבלה צ'ק שמן, ממש שמן - משהו שבשנה האחרונה קורה די הרבה, כלומר הופך לדבר שבשגרה ולכן אולי פחות מרגש. אבל, וזהו אבל די גדול, כל גיוס גדול כמו זה שתיכף נספר עליו חושף עוד חברת טק ישראלית מצליחה, עוד סיפור הצלחה מתוצרת מקומית. ונכון, גיוס גדול הוא רק שלב בדרך של חברה להיות שחקן משמעותי בשוק שלה, אבל הוא שלב מאוד מהותי שמאותת על הפוטנציאל העתידי שלה.
הסיפור היומי הוא של חברת הסייבר סקיוריטי SentinelOne שהשלימה סבב C במסגרתו גייסה לקופתה 70 מיליון דולר (!), והשלימה מאז הקמתה בתחילת 2013 גיוס כולל של 110 מיליון דולר. נכון לרגע זה זהו הגיוס השני בגודלו מתחילת השנה. SentinelOne מעסיקה 200 איש, מחציתם (100 בערך) בארץ, והתוכנית היא לגייס בארץ עוד 70 עד סוף השנה.
SentinelOne הוקמה על ידי שני חברי ילדות בני 35, תומר וינגרטן (מנכ"ל) ואלמוג כהן (סמנכ"ל טכנולוגיה) והיא מנסה לבצע מהפכה בשוק האנטי וירוס (Anti Virus או בקיצור AV) - לא פחות ולא יותר. את הגיוס הובילה קרן ההון סיכון של RedPoint, לקוחה של החברה הישראלית שזוהי השקעתה הראשונה בה, בדומה לקרן ההון סיכון של שחקן הקולנוע אשטון קוצ'ר ומנהל הכשרונות הישראלי לשעבר, גיא עוזרי.
"רמת הביטחון שלנו נותרת נמוכה כשמדובר ביכולת של מוצרי אנטי וירוס מסורתיים להתמודד עם כל איום שאינו השגרתי והיומיומי ביותר. גם ספקי פתרונות אנטי וירוס הנוקטים בגישות של סריקת קבצים או אינדיקטורים שמתבססת על למידת מכונה ובינה מלאכותית מסתכלים בפועל בצורה מאוד צרה על בעיה מאוד רחבה", מציין וינגרטן. "הגיע הזמן להתקדם הרחק ממוצרי האנטי וירוס והפתרונות הסטנדרטיים הקיימים בשוק ולאמץ פלטפורמת הגנת נקודות קצה מקיפה, אוטומטית, ומותאמת להתקפות מתקדמות, שנבדקה והוכחה כיעילה ביותר אפילו נגד איומי הסייבר המתוחכמים ביותר".
כהן מחזק את דבריו ואומר: "הגיוס הנוכחי מהווה צעד חשוב בדרך להגשמת החזון שלנו - ליצור לראשונה מזה 4 עשורים מהפכה בשוק אבטחת נקודות הקצה והשרתים עם דור מוצרים חדש המתבסס על טכנולוגיית הדור הבא שתשים סוף להגמוניה של מוצרי האבטחה הקיימים".
- אלמוג כהן, תסביר לנו במה SentinelOne שונה מחברות סייבר סקיוריטי אחרות. יש הרבה חברות והרבה טכנולוגיות, ונראה לנו שאין הרבה שמסוגלים להבדיל ביניהן.
"נכון. יש הרבה באזז בתעשייה הזו שלנו. הרבה טוענים את אותו הדבר, וקשה מאוד להבחין בין חברות וטכנולוגיות. אני אנסה לעשות סדר: יש פתרונות מסורתיים, כמו פתרונות אנטי וירוס שכולנו מכירים מהמחשב של סבתא כמו אלו של סימנטק (Symantec) או של מקאפי (McAfee) שהן כבר 40 שנה בשוק, ויש להן פתרון אנטי וירוס שמבוסס על חתימות סטטיות. חתימות סטטיות זה אומר שלמוצר שלהן יש רשימה של פרצות אבטחה, וכשמישהו מנסה להריץ תוכנה זדונית במחשב, הפתרון שלהן בודק האם זה רע או טוב לפי הרשימה. זו הטכנולוגיה של העולם הישן, וכותבי הווירוסים כבר למדו לעקוף את הרשימה הזו. בשבילם זו כבר בעיה פתורה. בשנים האחרונות נוצר דור חדש של חברות אנטי וירוס לא על ידי חתימות סטטיות. יש כרגע בעולם 5 חברות, כולל אנחנו, שטוענות שהן יכולות להחליף את האנטי וירוס, ויש להן אישור רגולטורי לכך. אלו החברות שמובילות את הדור הבא של פתרונות אנטי וירוס.
"שוק האנטי וירוס עבור End Point (נקודות קצה, כלומר המחשב של כל אחד ואחד מאתנו, ט.צ) הוא שוק מאוד תחרותי ורווי. הפתרון שלנו אינו משלים לפתרונות אנטי וירוס קיימים אלא מחליף אותם. הטכנולוגיה אותה מפתחת SentinelOne שייכת לדור חדש של טכנולוגיות לזיהוי מאלוור (תוכנה זדונית), שבניגוד לדור הקיים של המוצרים (אנטי וירוסים) שמזהים מאלוור על ידי מאפיינים קבועים מראש, יודעות לזהות התנהגות חשודה באופן דינמי על ידי ניתוח ההתנהגות על נקודות הקצה ויכולת תגובה בזמן אמת. יתרון משמעותי נוסף הוא היכולת להגיב לסוגים שונים של איומים בזמן קצר ללא תלות באופן החדירה של האיום דוגמת מסמך, גלישה באינטרנט, תמונה וכו'".
- אתה טוען שתובילו מהפכה לראשונה מזה 4 שנים. לא קצת יומרני מצדכם לערער הגמוניה של חברות כמו סימנטק?
"אולי, אבל אנחנו מתכוונים לזה, ולא אנחנו אלו שהמצאנו פתרון חלופי לאנטי וירוס. שוק פתרונות האנטי וירוס הוא שוק ענק שמשתנה לאט. זה ברור מזמן שהאנטי וירוס אינו יעיל, אבל זהו שוק שלוקח לו זמן להטמיע שינויים. השוק הבין את זה לבד מזמן, ולא בגללנו. המהפכה החלה כשיוצרי המאלוור הצליחו להתגבר על הפתרונות הקיימים (אנטי וירוסים) בצורה סיסטמית ואלה איבדו אפקטיביות. השוק, ובמיוחד הארגונים הגדולים, איבדו אמון בפתרונות הקיימים, אך ללא אלטרנטיבה אמיתית, נאלצו לחפש מוצרים משלימים כדי להחזיר את האפקטיביות של מערך ההגנה שלהם. היום קיימת אלטרנטיבה בדוקה שמהווה תחליף ראוי ומייתרת את השימוש במגוון מוצרים כדי להשיג מטרה אחת - הגנה על נקודות הקצה והשרתים בארגון מפני חדירה זדונית. כן אני יכול להגיד שהגענו לשוק בעיתוי הנכון עם טכנולוגיה בשלה ומאוד יעילה. אז אולי ההכרזה שלי מעט גרנדיוזית, אבל אנחנו כן ננסה להוביל את השינוי הזה".
כהן מדגיש שהוא ועמיתו להקמת החברה כן רוצים לבנות חברה גדולה. "אחרי סבב C זה ברור שאנחנו בדרך לעשות משהו גדול. היו לנו במהלך הדרך אפשרויות לעשות אקזיט וסירבנו. אנחנו כבר לא נמדדים לפי החזון שלנו אלא לפי היכולת שלנו להוציא אותו לפועל, כלומר לפי מספרים. לחברה יש כרגע מאות בודדות של לקוחות ואלו מטמיעים את הפתרון של החברה במאות אלפי נקודות קצה - מספר שעשוי לעלות למיליון בשנה הקרובה. "מה שמהותי הוא לא מספר נקודות הקצה אלא ההכנסות, ואותן אנחנו מתכננים להגדיל השנה פי 5 ולהגיע לעשרות מיליוני דולרים".
- ממה שחוויתם במהלך סבב הגיוס, קרנות הון סיכון כן מצמצמות השקעות בחברת סייבר סקיוריטי?
"יש מטוטלת, ולא רק בשוק הסייבר סקיוריטי. בשנים האחרונות נפתח חלון גדול להשקעות בסייבר סקיוריטי ואכן הרבה חברות גייסו, אבל עכשיו המטוטלת נעה לכיוון של קונסולידציה, וזה אומר להשקיע בטכנולוגיות שהן אכן מיוחדות ולא טכנולוגיות נישתיות".
וינגרטן וכהן, כאמור, הם חברי ילדות מכיתה ב'. "גדלנו ביחד ויש לנו כימיה מעולה, התנסו במיזמים שונים, ביחד ולחוד, אך SentinelOne היא החברה הראשונה והרצינית שלנו", מספר כהן. כהן עבד בעברו במשך 7 שנים בצ'ק פוינט. וינגרטן עבד בעברו, בין היתר, בחברה הישראלית Toluna. "שנינו חסרי השכלה אקדמית", מספר כהן. "דילגנו על זה. הרגשנו שאין לנו צורך", הוא אומר ומדגיש שהחברה ממיינת עובדים לפי ניסיון ופחות לפי השכלה אקדמית.
SentinelOne
שנת הקמה: 2013
מה החברה עושה: אבטחת סייבר; מתמקדת בפתרונות אנטי וירוס
מייסדים: תומר וינגרטן (מנכ"ל); אלמוג כהן (סמנכ"ל טכנולוגיה)
סך גיוסי הון עד כה: 110 מיליון דולר
מספר עובדים: 200, מחציתם בארץ
בעלי מניות עיקריים: קרנות ההון סיכון RedPoint, Sound Ventures (אשטון קוצ'ר וגיא עוזרי); Granite Hill, Data Collective, Third Point , Westly Group, SineWave; UpWest Labs של גיל בן ארצי ושולי גלילי
מקור: IVC אונליין והחברה עצמה
"אשטון קוצ'ר די מרשים כמשקיע. הוא קפץ לבקר במשרדים שלנו"
אחת המשקיעות החדשות בחברה של וינגרטן וכהן היא קרן ההון סיכון של שחקן הקולנוע אשטון קוצ'ר (38) ומנהל הכישרונות הישראלי לשעבר, גיא עוזרי (44), Sound Ventures. קוצ'ר, וזה לא חדש, כבר אינו רק שחקן קולנוע, רק האקס של דמי מור או מייקל קלסו מ"מופע שנות השבעים". לפני 7 שנים הוא חבר לעוזרי, המנהל המוזיקלי של מדונה ו-U2, ויחד הם הפכו 30 מיליון דולר לפורטפוליו של השקעות ששווה, לפי "פורבס" לפני שנה, 250 מיליון דולר, כלומר כמעט פי 9. פורטפוליו זה כולל חברות כמו אובר (Uber), Airbnb ואחרות. באובר, לדוגמה, השקיעו הצמד חצי מיליון דולר והשקעה זו שווה כעת פי 100, לפי "פורבס". אגב, שנה שעברה כיכב קוצ'ר על שער ה"פורבס" במסגרת דירוג ה"מידאס" (משקיעי ההון סיכון הכי מוצלחים) השנתי של המגזין.
כהן מספר כי קוצ'ר קפץ לבקר במשרדי SentinelOne שבפאלו אלטו שבקליפורניה במסגרת השקעתו בה. "הוא משקיע קטן יחסית, ובאופן מפתיע יש לו חשיבה עסקית וחוש מפותח ליזמות. הוא שאל שאלות נכונות ומראש זיהה פוטנציאל בחברה שלנו", אומר כהן. "הוא די מרשים כמשקיע. מבין עניין. די רחוק מהתדמית שיש לו", הוא מוסיף אך מדגיש כי הקרן של קוצ'ר ועוזרי מבצעת השקעות קטנות, של מיליוני דולרים בודדים. "במקרה של SentinelOne, ההשקעה של קוצ'ר חשובה למיתוג של החברה בקרב משתמשי End Point".
חברות טק ישראליות גייסו 400 מיליון דולר מתחילת החודש
לא הספקנו להתאושש מרמת השיא בגיוסי הון של חברות טק ישראליות שנקבע אשתקד (4.8 מיליארד דולר), וכבר הקצב של ינואר 2017 מעיד כנראה על שמירת רמת השיא. מבדיקת "גלובס" עולה כי 17 חברות ישראליות הודיעו על סבבי גיוס (2 מהן יוצאות לגייס וכנראה ישלימו את הגיוס בקרוב) ואלו גייסו 367 מיליון דולר. מכיוון שנותר עוד שבוע עד לסוף ינואר, סביר מאוד להניח כי הסך יגיע למשהו כמו 400 מיליון דולר.
מתוך אותן 17, 7 הודיעו על סבבי גיוס של מעל 20 מיליון דולר, ורק 2 הודיעו על מעל 50 מיליון דולר, SentinelOne בגין סבב C ו- Kaminarioבגין סבב חמישי. הגיוס השלישי בגודלו מתחילת השנה הוא של AppsFlyer, סבב C - נתון המעיד על מספר גדל והולך של חברות ישראליות שלא ממהרות לאקזיט, וכן רוצות ומוכיחות יכולת להיות מובילות בתחומן.
המשך מגמת הגאות בטכנולוגיות ישראליות פורצות דרך מתרחש כעת במקביל להתעוררות השוק הראשוני בארה"ב. IC power של עידן עופר עומדת בפני הנפקה די גדולה, חברת הסייבר סקיוריטי Checkmarx תהפוך השנה לציבורית בנאסד"ק, וקורנית דיגיטל, הודות לאמזון, משלימה כעת הנפקה משנית כשנה וחצי לאחר הנפקתה הראשונית וכשהיא שווה חצי מיליארד דולר. מבדיקת "גלובס" עולה כי מתחילת השנה, ומלבד קורנית דיגיטל, בוצעו בוול סטריט 2 הנפקות משניות נוספות, שתיהן מסקטור הביומד: כן פייט גייסה 5 מיליון דולר בעוד Pluristem גייסה 15 מיליון דולר.
מי גייסה וכמה מתחילת 2017
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.