אחרי שצו בית הדין הופר, וגם אתמול (ב') נרשמו שיבושים בטיסות אל-על (בין היתר ללונדון ובייג'ין), מנכ"ל אל-על, דוד מימון, דיבר היום (ג') בכנס התיירות IMTM. את דבריו פתח מימון בהתנצלות מהנוסעים שסבלו מהשיבושים בטיסות - ואלה כידוע רבים.
מימון הזכיר את התחדשות צי המטוסים של אל-על ואת מטוס הבואינג דרימליינר הראשון שאמור להיכנס לפעילות ברבעון השלישי השנה.
לדבריו, אל-על הביאה לישראל יותר מ-1.6 מיליון תיירים ביותר מ-30 אלף טיסות במהלך 2016 - כ-40% מסך התיירים שהגיעו ארצה. עוד הוא ציין כי ב-2017 תתרחב אל-על ליעדים חדשים באמצעות חברת-הבת סאן דור.
באותו הכנס נועד הבוקר שר התיירות יריב לוין עם עמיתו הטורקי, השר נאבי אבקי (Nabi Avci), אחרי שנים שבהן היה ריחוק בין הממשלות. זהו הביקור הראשון של שר טורקי אחרי נרמול היחסים בין ישראל וטורקיה.
יריב לוין ושר התיירות הטורקי / צילום: חן גלילי
"זהו ביקור חשוב ולא מקרי של שר תיירות, משום שהתיירות היא דרך מעולה להכיר אנשים, לחזק את החיבור ביניהם, ובאמצעותה ניתן גם להפוך את הקשר בין המדינות טוב יותר ופורה יותר", אמר השר הטורקי.
השר לוין הוסיף על דבריו וציין כי "היחסים הבילטארליים בין ישראל לטורקיה הם מרכיב חיוני לייצוב האזור ולייצור תנופה כלכלית. ביקורו של עמיתי הטורקי יביא לשורה של מהלכים שיחזקו את היחסים האסטרטגיים בין ישראל לטורקיה, שיש להם חשיבות עצומה הן מבחינה גיאו-פוליטית והן מבחינה תיירותית".
שר התיירות הדגיש כי "אנו עדים לעידן חדש בתיירות לישראל: גידול בתקציבים ובמשאבים שמושקעים בתחום, שמביאים לעלייה במספר התיירים שמגיעים לארץ. אנחנו נעזרים גם במודל התיירות הטורקי על-מנת להגיע לתוצאות האלה".
טורקיה, שספגה השנה מהלומות טרור קשות, שילמה במחיר של ירידה במספר המבקרים במדינה. עם זאת, הנוסע הישראלי אימץ את חברות התעופה הטורקיות, בעיקר לשם טיסות קונקשן, כשיעדי הבטן-גב של טורקיה, שבעבר כיכבו במפת היעדים של הישראלים, מתחילים לשוב לתודעה. ההערכות הן שאם לא יהיו אירועים דרמטיים שירחיקו את התיירים, גם השנה יעלה מספר המבקרים בטורקיה בעונות הנופש.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.