ודאי תהיתם לא פעם מדוע העגבניות של פעם היו טעימות יותר מאלה שעל מדפי הסופר היום? התשובה נובעת לא רק מתהליכי השינוע והקירור, כצפוי, אלא גם מהגנים של הפרי עצמו. הכימיקלים אשר מעניקים לעגבניות את טעמן התנוונו ברוב העגבניות המודרניות והמהונדסות. למעשה, מאז 1940 העגבניות מהונדסות במטרה שייראו טוב על המדף הסופר, אולם עקב כך נפגע טעמן הטבעי.
מדענים מאוניברסיטת פלורידה בודדו את הגנים האחראים על טעמה של העגבנייה ופועלים לחדשם, במטרה להפיצם בגידולים מסחריים.
"אנחנו רק מתקנים את הנזק שנעשה בחצי המאה האחרונה", אמר הארי קלי, מי שעומד בראש המחקר.
הצוות של קלי מיפה את הכימיקילים והגנים של קרוב ל-400 מינים שונים של עגבניות כדי לקבוע אילו כימיקלים וגנים אחראים לטעמה של העגבנייה. הצוות אכן הצליח להפריד את אותם גנים שנותנים לעגבנייה את הטעם הרצוי, ובעתיד הלא רחוק נוכל לרכוש בסופרים את העגבניות עם הטעם הישן והמוכר.
תהליך החלפת האללים החלשים, אותן מולקולות שאחראיות על פיתוח הגן שקובע את הטעם באללים חזקים, עשוי לקחת זמן, ועל-פי המדענים מדובר בתהליך של כ-3-4 שנים עד שכולנו נוכל שוב ליהנות מעגבנייה בטעם המוכר של פעם.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.