כשאתם בהיי-טק, הייאוש ממחירי הדירות בישראל נוח יותר: עובדי ההיי-טק נצרכים לפחות משכורות כדי לרכוש דירה וברוב המקרים הדירות אותם הם רוכשים יקרות יותר מכלל האוכלוסייה וכפועל יוצא ההחזר החודשי של עובדי ההיי-טק לבנק גבוה יותר, כך על פי סקר שנערך ע"י חברת 'מתן משכנתאות'.
הסקר ניטר נתונים ב-400 בתי-אב שנטלו משכנתא בשנתיים האחרונות וקבלו ייעוץ מהחברה. 200 בתי-אב, כללו עובד היי-טק אחד לפחות ו-200 בתי-אב שם אין עובדי היי-טק.
מהתוצאות עולה כי מספר המשכורות שנדרש מכלל האוכלוסייה לשלם לצורך רכישת דירה עומד על 187 ואילו בקרב עובדי היי-טק, הנתון שמתקבל הוא 173. כמו כן, מעיבוד הנתונים עולה כי שווי הנכס הממוצע שנרכש ע"י היי-טקיסטים הינו בגובה 2,250,000 שקל בעוד שבקרב כלל האוכלוסייה גובהו מגיע ל 1,600,000 בממוצע.
נתון נוסף שנבחן הוא גובה המשכנתא הממוצעת. בקרב ההיי-טקיסטים גובהה עומד על 1,350,000 שקל ואילו בקרב כלל האוכלוסייה - על 750,000 שקל. גם אחוז המימון שנוטל ההיטקיסט גבוה מזה שנרשם בקרב יתר הענפים ועומד על 60%. בהתאם לכך, גם גובה ההחזר החודשי גבוה יותר ועומד על 6,500 שקל בעוד שגובהו הממוצע של ההחזר במשק הינו 3,600 שקל. עוד עולה מהסקר כי צפי הפרעונות העתידיים מההון העצמי בקרב כלל האוכלוסייה עומד על 50,000 שקל ואילו אצל ההיטקיסט - 120,000 שקל.
סקר הייטקיסטים
דגן רונן, מנכ"ל משותף במועדון הצרכנות של עובדי חברות ההיי-טק 'היי-טק זון' מסביר כי עובדי היי-טק נוטים לרכוש דירות באיזורי הביקוש הקרובים לאזורי התעסוקה, עובדה שמסבירה את העלות הגבוהה יותר של הנכסים שהם רוכשים. יחד עם זאת, ועל אף שעל פניו נראה שהסיכון שהם לוקחים על עצמם גבוה יותר צריך לזכור שלרבים מעובדי ההיי-טק ישנן אפשרויות פירעון מוקדם נרחבות יותר, אם זה באמצעות כספי קרן השתלמות בסכומים גבוהים יותר ואם בדרך של קבלת אופציות או אקזיטים. בימים אלה יצאו חברת אאורה ומועדון 'היי-טק-זון' במבצע ארצי שבמסגרתו חברי המועדון יקבלו הנחה של כ-100,000 שקל ב-9 פרוייקטים.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.