מאבק שניהלו אשתקד בעלי המניות בחברת פריון נטוורק מול הנהלתה של חברת האינטרנט, הוביל להחלטת המנכ"ל, ג'וזף מנדלבאום, לפרוש מתפקידו לאחר כשש שנים. הדוחות הכספיים של פריון, שפורסמו היום (ג'), יכולים לעזור אולי להבין את הקושי של מנדלבאום לעזוב את התפקיד, בשל תנאי העסקתו המפנקים, שהצטברו אשתקד ל-11.5 מיליון שקל (3 מיליון דולר) - סכום שהזניק אותו לצמרת המשתכרים ב-2016 אחרי בכירי ענקית הגנריקה טבע.
עיקר עלות העסקתו של מנדלבאום, שעזב את תפקידו בתחילת 2017, ניתן לו במניות (1.9 מיליון דולר), ונוסף על כך, הוא נהנה משכר בעלות של כ-900 אלף דולר, על בסיס משכורת חודשית של כ-42 אלף דולר, ומבונוס של 150 אלף דולר.
פריון צירפה לצמרת שיאני השכר שני בכירים נוספים: אמיר נחמיאס, מנהל חטיבה, שעלות העסקתו אשתקד הסתכמה ב-6.7 מיליון שקל (1.7 מיליון דולר); וסמנכ"ל הכספים יעקב קאופמן, שהתגמולים עבורו הגיעו לסכום של 4.8 מיליון שקל (1.25 מיליון דולר). בסך הכל, הצטברה עלות העסקתם של חמשת שיאני השכר של פריון בשנה שעברה לכ-7.5 מיליון דולר (כ-28.5 מיליון שקל). פריון סיכמה את 2016 עם שורה תחתונה מאוזנת, אחרי הפסד של קרוב ל-70 מיליון דולר שהציגה בסיכומה ,של 2015.
שיאני השכר ל-2016
שיאנית ראשונה: ענת כהן דייג
לקראת יום האישה הבינלאומי שיחול מחר, מייצגת המין הנשי הראשונה שהצטרפה בימים האחרונים לטבלת שיאני השכר בחברות הנסחרות בבורסה, היא מנכ"לית חברת הביומד קומפיוג'ן, ד"ר ענת כהן דייג, שעלות העסקתה ב-2016 הסתכמה ב-3.9 מיליון שקל (כ-1 מיליון דולר) - 1.7 מיליון שקל מהסכום (כ-440 אלף דולר) תגמול מנייתי, והשאר משכורת בהיקף חודשי של 31.5 אלף דולר צמוד למדד ותגמולים נוספים.
בסיכום שנתי, קומפיוג'ן הגדילה את הפסדיה ב-2016 ב-55%, ל-31.5 מיליון דולר.
אתמול הצטרף לרשימת שיאני השכר גם משה ממרוד, בעל השליטה ומנכ"ל יבואנית מוצרי החשמל תדיראן, עם עלות העסקה שנתית של 3.7 מיליון שקל. שמות חדשים נוספים, שהצטרפו בימים האחרונים לרשימה, הם גדי קוניא, מנכ"ל חברת נייר חדרה, שעלות העסקתו הסתכמה ב-2.7 מיליון שקל; ואסי לוינגר, מנכ"ל חברת אנרג'יקס, עם עלות העסקה של 2.9 מיליון שקל.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.