בשלוש שנים האחרונות שוק הסמארטפונים בישראל עבר שינוי משמעותי. היצרניות הסיניות חדרו אליו בשיא הכוח, והן מציעות מכשירים טובים במחירים נוחים. סדרת הגלקסי (מהדורת 2017) של סמסונג היא התשובה שלה למאבק בסינים. סמארטפונים עם חומרה חזקה, תכונות שעד היום אפשר היה למצוא בעיקר בדגמי הדגל שלה, ומחירים הגיוניים ביחס לתמורה.
מסך: ה-A7 הוא אחיו הגדול של ה-A5. הוא מציע חומרה כמעט זהה, כאשר ההבדל המשמעותי הוא גודל המסך: 5.7 אינץ' לעומת 5.2 אינץ' במכשיר הקודם. ה-A7 מוגדר כפאבלט עם רזולוציית מסך Full HD וצפיפות פיקסלים של 386ppi. זהו מסך שנראה טוב, צבעים נעימים ועמידות יפה לאור שמש. גם השוליים יחסית דקים. בדומה למכשירים רבים אחרים, סמסונג הוסיפה מצב מסנן אור כחול, שניתן להגדיר באופן ידני או אוטומטי.
חומרה: סמסונג שילבה כאן קורא טביעת אצבע הממוקם בכפתור הבית. זה פועל בצורה מהירה ולא מתבלבל לרגע. המעבד הוא מתוצרת סמסונג - Exynos 7880 בעל שמונה ליבות עם 3 ג'יגה זיכרון עבודה. לא נתקלנו בגמגומים או האטה של המכשיר - הוא עבד בצורה חלקה. הזיכרון הפנימי עומד על 32 ג'יגה ויש גם אפשרות הרחבה באמצעות כרטיס. סמסונג מצרפת בשלב זה בערכה, כרטיס זיכרון בנפח 64 ג'יגה. ה-A7 גם כולל שבב NFC עבור חיבור לאביזרים שונים ושירות סמסונג Pay, אשר עדיין לא זמין בישראל.
עיצוב: בדומה למכשירי הדגל שלה, ה-A7 כולל עמידות למים עד לעומק 1.5 מטר למשך חצי שעה (בתקן IP68) - תכונה שכדאי שתהפוך לסטנדרט בכל מכשיר שיוצא היום לשוק. ה-A7 אומנם עשוי פלסטיק, אבל יש לו מסגרת מתכת והוא מגיע בעובי 7.9 מ"מ. המשקל עומד על 170 גרם, לא קל במיוחד.
ממשק: מאכזב לגלות שסמסונג החליטה להשיק את המכשיר עם מערכת ההפעלה אנדרואיד בגרסת מרשמלו (6.0.1) ולא נוגט (7.0), נקווה שעדכון כזה יגיע בקרוב. המעטפת של סמסונג מאפשרת פיצול המסך לשניים, עבור עבודה עם שתי אפליקציות במקביל. חיבור לשירות האחסון שלה - סמסונג Cloud עבור גיבוי המכשיר ותמיכה באפליקציית SideSync. זו מציגה את מסך הסמארטפון במחשב ומאפשרת תפעול שלו באמצעות חיבור אלחוטי.
עוד תכונה חביבה בממשק של סמסונג, הוא מצב Always On. המסך של ה-A7 פועל כל הזמן, גם במצב המתנה. במקרה הזה מקבלים תצוגה של השעה, תאריך, אחוז סוללה וחיווי על מסרונים ושיחות שלא נענו. מדובר ביכולת נוחה מאוד, המאפשרת להציץ במהירות בשעה או לראות אם שיחה התפספסה, מבלי להדליק את המכשיר או להפריע לכל הסביבה, כאשר נמצאים באולם חשוך.
מצלמה: סמסונג מתגאה שה-A7 מגיע עם שתי מצלמות (קדמית ואחורית) הכוללות חיישני 16 מגה פיקסל ומפתח צמצם f/1.9. המצלמה האחורית מצליחה להתמודד יפה עם מקומות סגורים, אבל עדיין רואים רמה מסוימת של גרעון. באור יום התמונות יוצאות חדות עם תאורה מספקת וגוון צבעים הנאמן למקור (ולא עשיר מדי). לא פחות חשובה היא המצלמה הקדמית עבור צילומי הסלפי, גם כאן התוצאות טובות אבל לא מדובר באותה חדות כמו במצלמה האחורית. צילום הווידיאו מגיע ברזולוציית Full HD ולא ב-4K, התוצאות טובות, אבל לא מאוד חדות.
סוללה: הסוללה של ה-A7 מספיקה בקלות ליום עבודה שלם. קצת לפני חצות הסוללה עמדה על כ-30%. קיבולת הסוללה עומדת על 3,600 מיליאמפר. זהו המכשיר הראשון של סמסונג בארץ שמגיע עם מחבר הטעינה USB-C (אם לא כוללים את ה-Note 7). המחבר הזה מאפשר בין היתר חיבור לסמארטפון משני הכיוונים. ה-A7 גם תומך בטעינה מהירה, זו הצליחה לטעון כ-20% מהאנרגיה בתוך רבע שעה, כאשר טעינה מלאה התבצעה בתוך שעה וארבעים דקות.
בשורה התחתונה: ה-A7 הוא פאבלט הנותן פתרון למי שמחפש מכשיר של סמסונג במחיר הגיוני עם מצלמה טובה, מסך גדול, עמידות למים וסוללה חזקה במיוחד.
המחיר: 2,400 שקל.
ציון: 9.
צחי הופמן היה כתב הטכנולוגיה והגאדג'טים של "גלובס". כיום הוא מנהל בלוג ביקורות פרטי ("the gadget reviews") ועובד בחברת בלונד 2.0, המתמקדת ביח"צ לחברות סטארט-אפ
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.