חברת בתי הזיקוק בחיפה (בזן) מדווחת כי הכנסותיה בשנת 2016 הצטמקו ב-21% והסתכמו בכ-4.3 מיליארד דולר, על רקע ירידת מחירי הנפט והתזקיקים, והשבתה של חלק ממתקני החברה לצורך טיפול תקופתי במהלך השנה. המחיר הממוצע של נפט גולמי מסוג ברנט הגיע ברבעון הרביעי אשתקד לכ-49.3 דולר לחבית, לעומת 43.8 דולר לחבית ברבעון המקביל אשתקד, זאת לאחר שבתחילת השנה הגיע מחיר הנפט מסוג ברנט לרמה של 26 דולר לחבית, שפל היסטורי של 12 שנים. בהמשך השנה השתנתה המגמה, ומחיר הברנט החל לעלות וחצה את רף ה-50 דולר לחבית.
הרווח התפעולי השנתי של בזן, הנמצאת בשליטת החברה לישראל והפטרוכימיים, רשם ירידה של 18.5% לרמה של 330 מיליון דולר, ואילו בשורה התחתונה הציגה החברה ירידה של כ-30% ברווח הנקי, שהסתכם אשתקד בכ-158 מיליון דולר.
מרווח הזיקוק (הפער בין תוצרי הנפט השונים למחירה של חבית נפט גולמי) עמד ב-2016 על 6.2 דולרים.
ברבעון הרביעי עלה מרווח הזיקוק ל-6.9 דולרים, במקביל לעלייה במחירי הנפט. הכנסות בזן ברבעון צמחו ב-8.3% והסתכמו בכ-1.3 מיליארד דולר, והרווח הנקי קפץ ב-147% והסתכם בכ-42 מיליון דולר. הרווח ללא השפעות חד-פעמיות, עם זאת, התכווץ ב-34% ברבעון האחרון, לרמה של 23 מיליון דולר. מניית בזן, הנסחרת במסגרת מדד ת"א 35, הגיבה לדוחות בירידה של 6%, ושווי השוק של החברה הצטמק לכ-4.6 מיליארד שקל.
אבנר מימון, מנכ"ל החברה, ציין עם פרסום הדוחות, כי "בשנה האחרונה ביצענו חלק משמעותי מתוכנית השיפוצים הרב-שנתית של מתקני הקבוצה, במטרה לשמר ולשפר את נצילות ואמינות המתקנים. הסביבה העסקית המשופרת ברבעון הרביעי והניצולת הגבוהה של המתקנים תרמו לרווחיות, בעוד שמנגד נמשכה השפעת השחיקה של תרומת הגז הטבעי בשל מחירו הגבוה. תרומת מגזרי הפולימרים, בארץ ובחו"ל, ממשיכה להיות משמעותית. התוצאות המשופרות השתקפו גם בתזרים מזומנים שנתי מפעילות שוטפת, של 499 מיליון דולר, ביחס ל-177 מיליון דולר בשנה קודמת, וכתוצאה מכך החברה המשיכה להקטין את החוב הפיננסי שלה".
תוצאות בזן ב?2016
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.