כמדי שנה מפרסם מגזין "פורבס" את רשימת עשירי העולם, והשנה הייתה זו שנת שיא, כשמספר המיליארדרים קפץ ב-13% ל-2,043 בהשוואה ל-1,810 בשנה שעברה. זו השנה הראשונה ש"פורבס" איתר למעלה מ-2,000 מיליארדרים. שוויים המשולב עלה ב-18% ל-7.67 טריליון דולר, שהוא עוד שיא.
בראש הרשימה נמצא כבר בשנה הרביעית ברציפות ובפעם ה-18 מתוך 23 השנים האחרונות ביל גייטס כשהונו מוערך ב-86 מיליארד דולר, עלייה מ-57 מיליארד בשנה שעברה. לג'ף בזוס, בעלי אמזון, הייתה את השנה הטובה ביותר, כאשר הוא הוסיף להונו 27 מיליארד דולר; כיום הוא שווה 72.8 מיליארד דולר ועבר לשלישיה הראשונה לראשונה בחייו.
לוורן באפט הייתה גם שנה מוצלחת ביותר, אחרי בזוס, והוא גרף את הרווח הגדול ביותר מאז שנבחר טראמפ לנשיאות. הזינוק של באפט, בסכום של 14.8 מיליארד דולר, הספיק כדי לדחוק את אמאנסיו אורטגה מהמקום השני, מייסד רשת ההלבשה הספרדית זארה. הונו של אורטגה טיפס ב-4.3 מיליארד דולר בשנה החולפת, אך הוא הדרדר למקום הרביעי.
מייסד פייסבוק, מארק צוקרברג, טיפס למקום החמישי בפעם הראשונה, לאחר שהונו צמח ב-11.4 מיליארד דולר בשנה החולפת. בינתיים, קרלוס סלים ממקסיקו, לשעבר האיש העשיר בעולם, צנח למקום השישי - הפעם הראשונה מזה 12 שנים שהוא מחוץ לחמישייה הראשונה.
195 מצטרפים חדשים לרשימת המיליארדרים כשסין אחראית למספר הגדול ביותר של מדורגים חדשים בסה"כ 76 כאלו. ארה"ב אחריה עם 25 מדורגים. 4 מיליארדרים בלבד בשנות ה-20 לחייהם, שניים מהם הם מייסדי סנאפצ'ט. 56 מיליארדרים מתחת לגיל 40, ירידה מ-66 בשנה שעברה,
בישראל ממשיך אייל עופר להוביל בפסגה עם 8.9 מיליארד דולר, אחריו משפחת וורטהיימר עם 5.6 מיליארד דולר, ובמקום השלישי מככב ארנון מילצ'ן, ששמו לא יורד מהכותרות, עם 5.2 מיליארד דולר. שרי אריסון, בעלי בנק הפועלים, שווה 4.9 מיליארד דולר.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.